Ubuntu 16.04 és Windows 10 két külön partíción működik. A két rendszer tökéletesen megfér egymás mellett, viszont Windows használatánál a rendszeridő három órával kevesebbet mutat. Mi lehet az oka, és hogyan orvosolható? Előre is köszönöm a segítséget.
Ubuntu és Windows időbeállítási probléma
1. "a rendszeridő három órával kevesebbet mutat. Mi lehet az oka" Ezexerint Erdélyben lax, mert az enyém csak kettővel mutat kevesebbet. Egérklikk a netes időfrissítésre és kész. Először egy wines fórumon leírt módon megjavítottam, (Nem ez, http://ubuntu.hu/node/1137 ) de egy újrarakás során elfejtődött, hova tettem a hozzávaló háttérismereteket. Nem kerestem meg! Győzött a lustaság.
A Windows gépház idő és nyelv dátum idő módosítása és a gúgli fordítós: " Vagy az alábbi: Indítsuk el a Registry Editor (regedit)Traverse a következő elérési utat, HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Control \ TimeZoneInformation Hozzon létre egy DWORD (dupla név) RealTimeIsUniversal és állítsa az értéket 1 Indítsa újra a számítógépet " megoldás keverésével, a folyamat megfordítható vagyis nem késni hanem sietni fog az óra. :) (De egyszerű próbálgatással kisakkozható.) és Szerintem (Megoldva!) :)
tegnap írtam be: Dual Boot: időkülönbség Ubuntu 16.04 és a Windows között http://ubuntu.hu/node/41819
peterhOFF Reklámblokkolót észleltünk! Az Androbiten található tartalmak ingyenes fogyasztását kizárólag reklámok megjelenítésével tudjuk biztosítani. A reklámok blokkolása ebben az esetben az Androbit tartalmainak ellenszolgáltatás nélküli fogyasztását jelenti. Kérjük a reklámblokkoló kikapcsolását!
Mindenkinek köszönöm a segítséget.
a mesterSzerintem, Nagy ON neki van igaza. "Zártam" már boltot, tudom milyen az amikor elfogy a pénz. A(z aláírásod) szóközről meg csak annyit, hogy a dpkg -i és *.deb "/ "és szóközei mindig csak utólag kerülnek a helyükre. Ez a Linux egyik fő hiányossága. Szerintem felhasználói szinten, minimális elvárás, hogy alapból, egy karakter kereső és pótló szolgáltatással kellene rendelkeznie a konzolnak.