Megpróbáltam és végig csináltam a leírást! "telepítjük a szükséges alkalmazást: sudo aptitude install build-essential beszerezzük a nyomtató meghajtóját: wget -O foo2zjs.tar.gz http://foo2zjs.rkkda.com/foo2zjs.tar.gz kicsomagoljuk: tar -zxvf foo2zjs.tar.gz belépünk a kicsomagolt mappába: cd foo2zjs elkészítjük az eltávolító programot?!: sudo make uninstall lefordítjuk a meghajtót: make elindítjuk: ./getweb 1020 létrehozzuk a szükséges csomagokat: sudo make install install-hotplug cups Ha feltelítettük a nyomtatót, de nem nyomtatott akkor távolítsuk el. Majd húzzuk ki az usb-ből a nyomtató kábelét és csatlakoztassuk újra. A nyomtatónak ezután már helyesen kell működnie." Minden ment is szépen! Most ugyanaz történik! Próbáltam gedit és openoffice alól is! És természetesen mivel a nyitásban megadott link szerint csak 600X600 DPI-t bír, ezért azt is visszaállítom és nem engedem hogy 1200X600-at próbáljon!

ashenshugar82A HP1005-ös nem egyszerű eset. Előzetesen egy kis jó hír az biztos, hogy be lehet üzemelni, mivel egyik barátomnak az van és egy munkatársammal állítottuk be. Az már egy más kérdés, hogy nagyon sokat kínlódtunk vele és sajnos most sem teljesen világos, hogy hogyan javult meg. Egy pár hónapja volt nem minden ugrik be. Amire emlékszem, hogy 8.04-en próbáltam nem ment, így 8.10 -et telepítettem. Minden hp-s (hplip stb.) dogot leszedtem. Az biztos, hogy nem töltöttem külön le semmilyen hp-s drivert. A sudo hp-setup al sikerült megoldani, amit hiányolt azt telepítettem.. mint fent írtad. Többször megismételve a telepítést, sok újraindítás után megtörtént a csoda. Azóta is üzemel. Persze, amint eszembe jut még valami ide írom.

kerezsiCsak hp-setupot kell futtatni a foo2xqx-akármicsoda fel van telepítve alapból. Persze mindezek előtt érdemes eltávolítani a korábbi próbálkozások nyomán telepített (nem feltétlenül működőképes) nyomtatókat. Újraindításokra és egyéb csodavárásra nincs szükség. Ja, és 8.04-en is megy ugyanilyen módon beállítva.

ashenshugar82Ha jól emlékszem (most olyan gép előtt vagyok, ahol nincs nyomtató) Rendszer > Adminisztráció > Nyomtatók, vagy valami hasonló. Azért írtam, hogy szedd le, mert én is megjártam ezzel, hogy a nyomtató csatlakoztatásakor a rendszer beállított valamit alapértelmezettnek, de azzal nem ment (berakta a sorba, de nem nyomtatott) és utána a hp-setup is beállított egyet csak ezt akkor nem vettem észre. Jobb tiszta lappal indulni :-)

bundiEz így is lehet. :-) A probléma csak akkor van amikor mégsem megy. Több gépre is telepítettem teszt miatt, hogy esetleg a nyomtató támogatottsága körül van valami probléma. Ilyen volt a laptopom csak hát azon csont nélkül ment, de oda nem kellett. Amelyik gépen viszont mennie kellett volna ott nem ment, sajnos csak a fent leírtak szerint. Nem állítom, hogy 8.04-en nem lehet rávenni, nekem nem sikerült.

Sziasztok! MEgpróbáltam beállítások - nyomtatók résznél állítgatni a nyomtatót. A nyomtató tulajdonságainál megpróbáltam a nyomtatótípus és modell módosítását. Kiválasztottam hogy hp legyen annak az p1005 Foomatic/foo2xqx meghajtó programot javasolta. Majd továbbiakban ki kellene választanom hogy a régi vagy az új PPd-t használjam. Mindegy melyiket választottam, mert mindig ugyanaz az ablak ugrik fel! Hiányzó meghajtó program "HP-Laserjet-P1005 nyomtatóhoz szükség van "foo2xqx-wrapper" programra, de jelenleg nincs telepítve. A nyotató használat előtt telepítse azt! Na most én utána kerestem apt-gettel, synapticcal - nem mintha láttam volna értelmét, de egyik sem talált semmit! Rá keresetem a neten: http://foo2xqx.rkkda.com/ Itt is említik és még vagy 100 másik helyen, csak épp letölteni nem lehet! Hogyan tovább?

kerezsiAkkor én vagyok szerencsés :-P Sőt, most néztem meg és nálam kétszer is telepítve van a nyomtató, különböző driverekkel (foo2xqx és valami hpijs-ZFs) és mindkettővel működik.

ashenshugar82Nem akarok butaságot mondani, de a foo2xqx feltelepül a hp-setup során, nem? Legalábbis itt azt írják.

bundiSzerintem is fent volt alapból! Mindenesetre én is feltette, ami elvileg ha jól sejtem azt jelenti hogy felülírta az eredetit! A lényeg hogy fen van! Azonban nem találja a wrappert! Azzal mit lehet kezdeni?

Akkor senkinek sincs ötlete hogy honnan szerezzek wrappert?

ashenshugar82Megnéztem mi van beállítva a laptopon (ahol is működik) Nyomtató: URI= hp:/usb/HP_LaserJet_P1005?serial=BC0MLGS Típus és model:HP LaserJet P1005 Foomatic/hpijs-ZJS (recommended) gondolom ez más is lehet. Ami a synaptic-ben fent van: hplip, hplip-data,cupsddk-drivers és még ami egyébként is fent van. nincs fent a pyqt-tools és pyqt4-dev-tools

bundiigen! mindig a wrappert keresi azóta irc-n kaptam segíŧséget azt mondják fel kell tolnom ezeket: icc2ps foomatic-db xqxdecode Ebből a foomatic-db már fent van! A többi pedig nincs apt-ban. Most guglizom, de ha valki megleli, az kérem írja meg! Köszi

Közben akadt egy kis megoldásnak tűnő rész: http://foo2xqx.rkkda.com/INSTALL UBUNTU NOTES ------------ Install build-essential FIRST: $ sudo apt-get install build-essential $ wget -O foo2zjs.tar.gz http://foo2zjs.rkkda.com/foo2zjs.tar.gz $ tar zxf foo2zjs.tar.gz $ cd foo2zjs $ sudo make uninstall $ make $ ./getweb 1020 OR other printer $ sudo make install install-hotplug cups For 7.10 and later users: $ sudo system-config-printer For 5.10/6.06/6.10/7.04 users: $ sudo gnome-cups-manager [configure ColorMode = Color if a color printer] $ sudo make cups Ubuntu has a bug in gnome-cups-manager with Color, so you must restart cups. No other distro has this bug. If that doesn't work, then fire up: $ firefox http://localhost:631 And click on: Printers -> Set Printer Options -> Color Mode -> Color Then click on: Set Printer Options Elvileg ezt végig csinálom és menni fog! Már csak a getweb réssszel vagyok elakadva! Nemtudom mit jelent a parancs, így nem tudom mi az a 1020 or other printer. Oda most az én p1005-ömet kellene az 1020 helyére tennem?

Ennyivel később: 5 nap

Sziasztok! Érdekes módon a nyomtatómhoz az foo2xqx driver kell és azt is használja, de csak akkor ha fent van az foo2zjs is! Különben a foo2xqx-wrappert hiányolja! Ebben nem értem mi a logika ?! Nem is ez lenne a gondom, hanem az, hogy be van állítva alapértelmezett nyomtatónak, azonban ha a nyomtatót kikapcsolom, majd vissza, akkor nem nyomtat. Ekkor megkeresem a nyomtató beállításokat és ott van egy kis négyzet, amit ha bepipálok, azonnal elkezdi a már elküldött feladatokat nyomtatni. Hogy lehetne alapból engedélyezetté tenni? Csak pipálási lehetőség van, nincs semmi olyan, lehetőség amivel elmenthetném ezt az állapotot.

Ennyivel később: 13 év