kerezsiKöszönöm! :)
Nyomtatás HP laserjet p1005
kerezsiCsak hp-setupot kell futtatni a foo2xqx-akármicsoda fel van telepítve alapból. Persze mindezek előtt érdemes eltávolítani a korábbi próbálkozások nyomán telepített (nem feltétlenül működőképes) nyomtatókat. Újraindításokra és egyéb csodavárásra nincs szükség. Ja, és 8.04-en is megy ugyanilyen módon beállítva.
bundiHogyan tudom eltüntetni a nem szükséges nyomtatókat?
ashenshugar82Ha jól emlékszem (most olyan gép előtt vagyok, ahol nincs nyomtató) Rendszer > Adminisztráció > Nyomtatók, vagy valami hasonló. Azért írtam, hogy szedd le, mert én is megjártam ezzel, hogy a nyomtató csatlakoztatásakor a rendszer beállított valamit alapértelmezettnek, de azzal nem ment (berakta a sorba, de nem nyomtatott) és utána a hp-setup is beállított egyet csak ezt akkor nem vettem észre. Jobb tiszta lappal indulni :-)
bundiEz így is lehet. :-) A probléma csak akkor van amikor mégsem megy. Több gépre is telepítettem teszt miatt, hogy esetleg a nyomtató támogatottsága körül van valami probléma. Ilyen volt a laptopom csak hát azon csont nélkül ment, de oda nem kellett. Amelyik gépen viszont mennie kellett volna ott nem ment, sajnos csak a fent leírtak szerint. Nem állítom, hogy 8.04-en nem lehet rávenni, nekem nem sikerült.
Sziasztok! MEgpróbáltam beállítások - nyomtatók résznél állítgatni a nyomtatót. A nyomtató tulajdonságainál megpróbáltam a nyomtatótípus és modell módosítását. Kiválasztottam hogy hp legyen annak az p1005 Foomatic/foo2xqx meghajtó programot javasolta. Majd továbbiakban ki kellene választanom hogy a régi vagy az új PPd-t használjam. Mindegy melyiket választottam, mert mindig ugyanaz az ablak ugrik fel! Hiányzó meghajtó program "HP-Laserjet-P1005 nyomtatóhoz szükség van "foo2xqx-wrapper" programra, de jelenleg nincs telepítve. A nyotató használat előtt telepítse azt! Na most én utána kerestem apt-gettel, synapticcal - nem mintha láttam volna értelmét, de egyik sem talált semmit! Rá keresetem a neten: http://foo2xqx.rkkda.com/ Itt is említik és még vagy 100 másik helyen, csak épp letölteni nem lehet! Hogyan tovább?
ashenshugar82Nem akarok butaságot mondani, de a foo2xqx feltelepül a hp-setup során, nem? Legalábbis itt azt írják.
bundiSzerintem is fent volt alapból! Mindenesetre én is feltette, ami elvileg ha jól sejtem azt jelenti hogy felülírta az eredetit! A lényeg hogy fen van! Azonban nem találja a wrappert! Azzal mit lehet kezdeni?
Akkor senkinek sincs ötlete hogy honnan szerezzek wrappert?
ashenshugar82egy sudo hp-setup során is hibát dob?
ashenshugar82Megnéztem mi van beállítva a laptopon (ahol is működik) Nyomtató: URI= hp:/usb/HP_LaserJet_P1005?serial=BC0MLGS Típus és model:HP LaserJet P1005 Foomatic/hpijs-ZJS (recommended) gondolom ez más is lehet. Ami a synaptic-ben fent van: hplip, hplip-data,cupsddk-drivers és még ami egyébként is fent van. nincs fent a pyqt-tools és pyqt4-dev-tools
bundiigen! mindig a wrappert keresi azóta irc-n kaptam segíŧséget azt mondják fel kell tolnom ezeket: icc2ps foomatic-db xqxdecode Ebből a foomatic-db már fent van! A többi pedig nincs apt-ban. Most guglizom, de ha valki megleli, az kérem írja meg! Köszi
Közben akadt egy kis megoldásnak tűnő rész: http://foo2xqx.rkkda.com/INSTALL UBUNTU NOTES ------------ Install build-essential FIRST: $ sudo apt-get install build-essential $ wget -O foo2zjs.tar.gz http://foo2zjs.rkkda.com/foo2zjs.tar.gz $ tar zxf foo2zjs.tar.gz $ cd foo2zjs $ sudo make uninstall $ make $ ./getweb 1020 OR other printer $ sudo make install install-hotplug cups For 7.10 and later users: $ sudo system-config-printer For 5.10/6.06/6.10/7.04 users: $ sudo gnome-cups-manager [configure ColorMode = Color if a color printer] $ sudo make cups Ubuntu has a bug in gnome-cups-manager with Color, so you must restart cups. No other distro has this bug. If that doesn't work, then fire up: $ firefox http://localhost:631 And click on: Printers -> Set Printer Options -> Color Mode -> Color Then click on: Set Printer Options Elvileg ezt végig csinálom és menni fog! Már csak a getweb réssszel vagyok elakadva! Nemtudom mit jelent a parancs, így nem tudom mi az a 1020 or other printer. Oda most az én p1005-ömet kellene az 1020 helyére tennem?
Sziasztok! Érdekes módon a nyomtatómhoz az foo2xqx driver kell és azt is használja, de csak akkor ha fent van az foo2zjs is! Különben a foo2xqx-wrappert hiányolja! Ebben nem értem mi a logika ?! Nem is ez lenne a gondom, hanem az, hogy be van állítva alapértelmezett nyomtatónak, azonban ha a nyomtatót kikapcsolom, majd vissza, akkor nem nyomtat. Ekkor megkeresem a nyomtató beállításokat és ott van egy kis négyzet, amit ha bepipálok, azonnal elkezdi a már elküldött feladatokat nyomtatni. Hogy lehetne alapból engedélyezetté tenni? Csak pipálási lehetőség van, nincs semmi olyan, lehetőség amivel elmenthetném ezt az állapotot.