Sziasztok!
Hogy a következő történetem mennyire tanulságos, azt mindenki vonja majd le!
Mindig azt mondják nekem a tudorok, akik guruk és értenek a témához, hogy új rendszer esetén, az okos ember tisztatelepítést végez. nos én nem így tettem
egyszerűbbnek láttam sudo apt-get update majd a dist-upgrade parancsokat kiadni frissíteni rendszeremet.
rendben ment volna minden mindaddig, amíg egyszercsak a frissítés közben nem történt volna nyelv váltás.
egyszercsak a magyar nyelv eltűnt és egyik pillanatról a másikra már más nyelven folytatósdott a frissítés. A szövegből én franciát ítéltem meg, de lehetett akár más is.
rendben lement a frissítés, gondoltam én.
NOs újraindítottam a rendszert, továbbra sem magyarul kaptam magam elé a dolgokat, valamint mivel szükségem van segédeszközt használni, így nekem nélkülözhetetlen az orca képernyőolvasó használata.
iszonyatos sebességgel hadart, dadogott, kapkodott és nem értettem mit mond, és színte nem tudtam kezelni a rendzsert.
nos egyszerűbbnek láttam egy tiszta telepítést végezni, hálistennek mivel okosan gondolkozom, a home partícióm külön van, tehát dokumentumjaim filek, zenék stb nem vesztek oda, az meg a legkisebb baj legyen, hogy a csomagokat újra kelljen konfigurálni és az alkalmazásokat beállítani.
Hisz minél többet csin álom, annál többet gyakorlom, és végülis színte azt mondhatnám semmit nem vesztettem ezáltal, hisz így már van egy kezelhető és használható jaunty rendszerem, és most már a beszédet is megfelelően értem
a kérdésem az lenne, hogy mi okozhatta amagyar nyelv eltűnését frissítés alatt, illetve hogy upgradeelés után miért nem értettem a felolvasó hangját?
Zolee