Sziasztok.
Lenne egy olyan problémám, hogy anyám notijára felraktam az ubuntu 8.04-et. Az internet beállítás itt egy kicsit kacifántos mert a cábelnet szolgáltatonk fasza kis modemjére (amely méretben egy szünetmentes táppal vesenyezhetne) a tp-link router nem tud felcsatlakozni (Vicces mi :D, de ez van) . Xp-n sikerült belőni hogy wifin (router) keresztül a gép tárcsázott be.
Kérdésem hogy lehet beállítani, hogy ne a kábelen hanem a wifin (smc-s wifikártya) keresztül akarjon betárcsázni?
A megoldásokat előre is köszönöm.
(Ja amúgy a modem Lancity blokktégla kiadás
További infó Kérésre
Azt szeretném ha valahogy a modem beállításoknál nem csak az eth0 lenne (ami ugye a vezetékes port-é) hanem a wifinek a jelölése is ott lenne. Szerintem ez is egy megoldás lenne csak ezt hogy tudom felvetni vele a listába az egy jó kérdés.
Csatlakozás hogy lenne:
PC(ez betárcsáz WIFIN "PPPOE")------->TP-link( Wifi router) -------->Lancity modem
!!A routernek csak wifis átalakítás a feladata semmi más!!
Ez a megoldás xp-n ment, de a windows-t lassulások és gyakori halálozás miat el kellet felejtenem, a ubi amúgy szárnyal ezen a gépen már csak a wifis betárcsázást kéne megoldani.
Tudom mi lenne a megoldás ezt a szolgáltatott el kéne felejteni ezzel a szörnyű modemmel együtt , de ez sajna nem rajtam múlik.