Üdv mindenkinek!
Van egy sapphire x1950gt AGP kártyám, és nem tudom életre kelteni ubuntu 8.04 alatt.
Mient felrakom "rendszer" > "hardver drivers" segítségével, akkor újraindításnál bejelentkezés helyett kifagy. Ha az unofficial ati drivers honlap (http://wiki.cchtml.com) szerint csinálom, akkor is.
sudo apt-get update
sudo apt-get install linux-restricted-modules-generic restricted-manager
sudo apt-get install xorg-driver-fglrx
sudo depmod -a
a második sorban lévő parancsra visszajelzi, hogy már nem a libr.. valami izét használ, hanem valami jockey féle akármit, nem tudom, hogy ezek mik, meg hogy számít-e egyáltalán valamit.
sudo gedit /etc/X11/xorg.conf
ezt a parancsot meg csak úgy tudom megcsinálni az xorg-driver-fglrx telepítése után, ha kijelentkezem, és újra be, nem tudom miért.
Próbáltam az Envy-t is, az sem segített.
dpkg-reconfigure xserver-xorg esetén meg nem ajánl fel semmit videokártya ügyben, de a billentyűzetet, azt többszörösen végigkérdezi. Az xserver-glx sem segített.
Lehet fontos, nem tudom: telepítéskor mient betölti az ubuntut, és a particiókat kell beállítani, onnantól kezdve monochrom zöld szín van végig. És ez nem is változik./4 napja szenvedek vele, és a hülye zöld szín miatt a fehéret már lilának látom/ Ilyen színűnek kéne lenni a telepítéskor is, mert szerintem nem.
Telepíteni egy régi 80Gb-s ATA vinyóra telepítettem az ubuntu-t /vagy már 20-szor/. A vinyóról tudni kell, hogy a windows az 30 gigásnak ismerte csak fel, egy régebbi win újratelepítés után. Lehet már nem teljesen 100-as, de az ubuntu nem reklamált eddig miatta.
Valakinek van valami ötlete, hogy mi lehet a gond?