Üdv!
Egy olyan gondom van, amit itt a fórumon már több helyen megtaláltam, nekem mégsem sikerült megoldani sajnos a leírások alapján. Adott egy Hardy, ami alatt nem tudom elérni hogy 60Hz-en kívül máson is üzemeljen a monitorom (Samsung 997 MB). A videókártya egy X550-es Asus, amihez előbb feltettem a Synaptic-kal az xorg-os csomagot, majd később az elérhető legutolsó ATI drivert is. A Catalyst Control Center működik is, de nem tudtam átállítani 60Hz-nél nagyobb frissítésre.
Az aticonfig egyébként bad descriptor-ra vagy mire panaszkodik. A Compiz működik ugyan, de a 3D ablakokat nem tudom előcsalni, pedig be van állítva.
Próbáltam több leírás szerint átírni a conf fájlt a monitor gépkönyvének megfelelő adatokkal kiegészítve, de az X window megcsüngött mikor módosítottam, és a kézi beállításnál megadott paraméterek nem voltak érvényesek, hiába volt a listában a konkrét monitor a gyári beállításokkal.
Remélem nem túl zavaros a probléma leírása, és tudtok segíteni, mert eléggé idegesítő a dolog. Várom válaszotok, és előre is köszi!