Üdv,
Végignyálaztam nagyon sok ubis fórumot, de sajna nem találtam még megoldást a problémámra, mely a következő:
Intel wireless kártya jól műxik, nem szakadozik, nem dob le, jó a jelerősség. Ubi egyből felismeri, nincs gond. Amikor böngészek és a gép előtt vagyok folyamatosan, wifi tökéletesen megy. DE amint otthagyom a gépet és beindul a kérepnyővédő / lekapcsol a kijelző (MSI megabookról van szó) rá 5 percre megszakad a net. Ha újra csatlakozok, akkor megint tökéletes a kapcsolat.
Megnéztem syslogot:
iwlagn: Microcode SW error detected. Restarting 0x2000000.
Jun 20 22:15:01 msinote kernel: [11995.580706] iwlagn: Can't stop Rx DMA.
Jun 20 22:15:01 msinote kernel: [11995.581051] iwlagn: MAC is in deep sleep!
Úgy néz ki, hogy elmegy valami suspend állapotba a kártya MÉG AKKOR IS, ha folyamatos a forgalom.
Troubleshoot lépések, amik nem jöttek be:
-network manager leszed, WICD felrak
-más driver használata (ndiswrapperrel)
-minden frissítés kint van a gépen
-kernel verziótól független a baj (régebbivel is csinálta)
-a frissen telepített Ubi nem csinálta ezt a hibát, valami update kijött (nem az új kernel) azóta van a problema
-gnome power managerben probáltam átállitani, de ott semmi wifi utalás nincs, ezért kiadtam ezt a parancsot is: iwconfig wlan0 power off (ezután kikapcsolt a power management az Intel kártyán, de ez nem segített)
Még mindíg úgy tűnik, hogy elmegy aludni a kártya ha magárahagyom a gépet kb 10 percre.
Ötletek?
Tiltsam teljesen acpi-t?
Vagy talán itt nézelődjek:? /etc/default/acpi-support
Mit és hol állítsak át, hogy ne kapcsoljon le az Intel Wireless kártyám? :-S
Előre is köszi!
update:
- módosítottam a suspend/resume scripteket a /etc/acpi folderben
- router átállítás is megvolt (e.g. encryption + channel)
- ACPI teljes tiltás
- külső energy saving programokat is kiprobáltam, blacklisthez is hozzáadtam, hogy ne suspendelje IDLE time esetén a wifit
Nem oldotta meg.
DE
Megnéztem a drive listámat és 2x szerepelt benne Nvidia driver.
Egyik a deafult másik a recommended. (régen hozzáadtam egy külső forrást a listájoz, hogy updatelje a drivereket...lehet ez okozta a gondot)
Amióta nincs semmi video driver, azóta rendben van a gép. Előtte soxor nem kapcsolt ki shutdown esetén, most az is rendbejött. (a kijelző maszatos feliratok jelentek meg miután leállt az Ubi, de nem kapcsolta ki a gépet)
Azóta nem szakadt meg a Wifi. Remélem ez végleges megoldás lesz. Még tesztelgetem.
(Jelen pillanatban 256 színnel :-D )