Helló!
Ubuntustudiót használok, és a felugró értesítések (notification bubble) rettentő csúnyán néznek ki. Nem bugos meg semmi, csak egyszerűen esztétikailag nem szép. A Rendszer -> Beállítások -> Felugró értesítésekben csak kétféle változat van: egy ormótlan nagy téglalap, és egy ormótlan kisebb, kerekített sarkú téglalap, amolyan szövegbuborék, gondolom mindenkinek ismerős.
Namost, nemrég telepítettem gyári Ubi Jauntyt egy gépre, és ott olyanok a felugró értesítések, hogy a panel alatt egy szolíd fekete doboz jelenik meg, abba van leírva az értesítés, és utána el is tűnik. Én is ilyet szeretnék valahogy beállítani magamnál, de neten nem találtam meg, hogy azt hogy kéne, se azt, hogy annak a konkrét notification bubble-tipusnak mi a neve. Gnome-look.orgon kerestem olyat hogy notification bubble, de semmit nem talált, gugliban is csak bugreportokat.
Tudna valaki segíteni?
Up: Közben megtaláltam egy leírást, itt:
http://blog.alexrybicki.com/2009/02/how-to-install-notify-osd-in-intrepid.html
Azonban az autogen.sh-résznél véget ér ezzel az üzenettel:
Running aclocal-1.10...
configure.in:57: warning: macro `AM_PATH_GTK_2_0' not found in library
Running autoconf...
configure.in:57: error: possibly undefined macro: AM_PATH_GTK_2_0
If this token and others are legitimate, please use m4_pattern_allow.
Dolgozom rajta, de akinek van tippje, segíthet :)
Up2: GTK-függőségeket hiányolt, utána már rendben lement a compilation, bár a make parancsot nem találja, még sudóval sem :\
Up3: Synapticban bennevan notify-osd néven, telepítettem is. De nem működik, terminálban parancsolva nem találja. Lehet, hogy összeakad a deafult értesítéssel?