gebana üdv, kicsit zavaró, hogy a programok (amiket használok, nem a háttérben levők) csak úgy kilépnek maguktól. random időközönként, és a kiváltó okra nincs ötletem. játékok közben gyakrabban fordul elő. (ubuntu 9.04/gnome) HELP! :)
nadasjozef gebanaAttól függ ,hogy melyik Ubuntu verziót használod. Az Ubuntu 9.04 memóriatesztelő már csak addig vizsgál, amíg megállapítja, hogy hibátlan(ok) a memóriáid. A régebbi verziós memóriatesztelőknél viszont valóban addig fut, amíg Te le nem állítod :) .
xdarude Pont ez nálam is jelentkezett. Annyira idegesített, hogy reinstall lett belőle Gnomeról KDE-re és itt most minden OK.
gebana akkor egy vizsgálatot ráeresztek. :) újratenni azért nem akarom, mert elég kezdő vagyok, a sok beállítás, meg programok meg minden újratétele, nekem elég sokáig tartana. :D a válaszokat köszönöm. :)
gebana gebanamegvolt a teszt, semmi probléma nemvolt. :) 1,5GB ramom van, 140-170MB körüli csak a swap, az lehet probléma?
nadasjozef gebanaNagyon kevés csere partíciót, azaz swap -ot engedélyeztél. Általában a meglévő RAM-od méretének a másfélszeresét ajánlott cserehelynek beállítani, hogy a memória túlterhelése nélkül fussanak a programjaid. Ez sajnos okozhatja a programokból történő kilépést a géped védelme érdekében. GParted -del próbáld meg átméretezni a partícióidat. Ezen leírás alapján javaslom, próbáld meg az átméretezést: http://sugo.ubuntu.hu/community-doc/jaunty/main/install/particioszerkeszto.html .