Sziasztok!
Na, vegre megerkeztek az Amazonrol a megrendelt konyvek, koztuk a "CAE Gold Plus" nevu is, CD-vel, mindennel. Mit latok, van Linux tamogatas, na ez az a dolog amit nem vartam es nem is remeltem, igy aztan nagyon kellemes volt latni, hogy gondoltak ram/rank is.
A readme azt mondja, mountoljam fel a CD-t, majd kattintsak a Gold_CAE_Linux file-ra, es innentol majd jo lesz. Persze a dolog nem mukodott, ezert atmasoltam HDD-re, futasi jogot adtam neki (a tulajdonsagokban pipaltam, nem konzoloztam, bar nem hinnem, hogy szamitana es mellesleg alapbol van neki a CD-n is ha jol tudom) es meg egyszer megprobaltam igy. Eredmeny nelkul.
Probaltam ezt is: sudo ./Gold_CAE_Linux, amire vegre mozdult valami, de eredmeny igy sem szuletett. Lett helyette egy ilyenem:
http://paste.ubuntu.com/298312/
Ez igy nem sok, es a Gold_CAE_Linux keresoszora a google sajnos csak egy lengyel forumot talal, amiben raadasul ugyanezt a problemat ecsetelik es nincs ott semmilyen hasznalhato megoldas, mar amennyire ertek lengyelul. Bing, Yahoo 0 eredmenyt dob a keresesre.
Kerek minden nalam hozzaertobb embert, segitsen, ne maradjon kihasznalatlanul ez a lehetoseg, ha mar aldoztak idot a portolasra, en pedig penzt erre a termekre. Koszonom.