Sziasztok! Tudnátok segíteni a következőben?
Regisztráltam egy host ot a dyndns.org on, a D-link routerem webes felületén megadtam ezt a host ot.
Amikor rálépnék a böngészőben a host-ra, akkor megint a routerem felülete jelenik meg.
Lehet, hogy rosszul értelmezem ezt az egészet, de a következőre gondoltam: egy "beszédes ip" segítségével szeretnék mindenhonnan hozzáférni az ubuntu-s gépemhez fájlmegosztás miatt. Szeretnék egy mappát a gépemen, amibe ha beleteszek fájlokat, és megadom a hozzáférést (a host címemet, akkor felhasználónév - jelszót követően megjelenik egy mappa) , akkor az illető le tudja onnan tölteni azt, amit küldenék neki. Eddig a www.sendspace.com ot használtam. Van helyik hálózatunk is, de csak az én linuxos gépemet szeretném megosztani, a többi gépen win fut (sajnos - nem tudom meggyőzni a családtagjaimat linuxról:-( )
Azt is olvastam, hogy kliens-t kellene futatnom a gépemen, ha külön a router szoftwerében nincs ilyen dyndns engedélyező fül, de álam van.a Routerem D-link típusú.
Jó úton indultam el, a dyndns.org segítségével a cél elérése érdekében? Vagy másképp, elegánsabban szoktátok a fájmegosztást megoldani linux al? A hosszantartó feltöltési időket szeretném kiiktatni.
Köszi előre is a segítségeteket,
Üdv,
Zoli