Egyetlen kicsike hajszál választott el attól, hogy a "Sikeres 9.10" topikba írhassak :-D
A frissítés előtti állapot egy egyhónaposan frissen húzott 9.04 volt, és utána minden szép, minden jó, de nem lehettt a rendszert KDE-vel indítani (ez kevésbé gondj), viszont a nagy baj az, hogy a KDE-s programok rendszeresen lefagynak, elszállnak, EL SEM INDULNAK:
pl.
- Krusader
- K3b
- Kolourpaint
- Klinkstatus
- GwenView
- KNotes
- Karbon14
Ebből különösen a Krusader fájó, mert ezt már annyira belaktam, tesreszabtam, hogy most a helyett használt Gnomecommander a nyomába sem ér. A Kolourpaint pedig könnyen, gyorsan használható volt, nem kellett bonyolultabb Gimpbe fejest ugrani, szóval napi kedves eszközeim voltak.
Egy másik gépen újra húztam a 9.10-et, és ott új szűz rendszeren simán futnak ezek a K*.* programok is, meg az indulásnál is lehet KDE-t választani.
A pontos hibaüzenet így néz ki:
----------------------------------------
KBuildSycoca alkalmazás váratlanul bezárult (Segmentation fault)
Fejlesztői információ:
-----------------------
Application: KBuildSycoca (kdeinit4), signal: Segmentation fault
[KCrash Handler]
#6 0xb75afc67 in KSycocaEntry::offset() const () from /usr/lib/libkdecore.so.5
#7 0xb56e576f in ?? () from /usr/lib/libkdeinit4_kbuildsycoca4.so
#8 0xb56de45c in ?? () from /usr/lib/libkdeinit4_kbuildsycoca4.so
#9 0xb56e124d in ?? () from /usr/lib/libkdeinit4_kbuildsycoca4.so
#10 0xb56e290f in kdemain () from /usr/lib/libkdeinit4_kbuildsycoca4.so
#11 0x0804dde1 in _start ()
Egy másik ablakban:
-------------------------
Alkalmazás probléma
Elnézést, a KDEINIT4 program váratlanul összeomlott.
Próbáltam ráguglizni, de nem találtam érdemi workaroundot, stb.
Tegnap az FSF konferencián volt még egy ember, aki ugyanezt a jelenséget tapasztalta, ebből azt gondolom, nem teljesen egyedi a bajom.
Nyilván a sudo dpkg --get-selections >... újraköltözés módszerrel és új installal jó lenne, ezt végső esetben meg is teszem, de előtte még próbálkoznék minden mással is.
Ehhez kérek szépen segítséget!
*** Frissítés ***
Találtam egy tippet:
http://www.gs1.ubuntuforums.org/showthread.php?p=6251573
rm -rf /var/tmp/kdecache-%USER%/kpc
rm -rf /home/%USER%/.kde/cache-%GEPNEV%
probalgattam is variálni, meg ellenőriztem, játszottam e két könyvtár jogaival is, de sajnos nem használt egyik sem.
Továbbra is várok a jó ötleteket :-|