Telepítési tapasztalatok.
A régi tesztnotebookomon kicsit gyögvenyelősen ment az upgrade 32bit.
Kicsit meglepődtem hogy letöltéskor szól 1,7 gigat akkor ő most leszippantana a netről.
1/3 nál letöltés közben egyszer csak szólt hogy ő most kilép és nem folytatja.
Sebaj ujraindítottam az upgradet, úgy megoldotta végül. A több mint 4 éves notin szépen ott csücsült a medve különösebb kézikonfig nélkül, azért 2 reboot volt. Minden hardver cuccot felismert. glxgesr +30% fps. Wifi röccenés nélkül.
Rá egy napra a viszonylag kedvező tapasztalatokkal megspékelve, neki a fő notinak (5710g dual core2 - 1,6 Ghz - 3 Gbyte - Ati HD2300).
Kár hogy ez is lassan 2 éves. 1,9 giga csomagon meg se lepődtem az előzmények fényében.
Az upgrade teljesen sima volt. Az openoffice csomag 2 komponense nem települt csak. Háttérben futó openoffice process kilővése után az "apt-get -f install" megoldotta ezt is.
Némi izgalommal reboot. Lőn csoda lazán bejön.
-Desktop rendben nincs sok változás
-Wifi régen (9.04) néha gondolgodott 10-15
másodpercet mielött csatlakozott volna, most nem azonal felmászott és ott is maradt. Tisztára
mint az xp-n.
-VLC indít hang-kép rendben.
(Ez azért kiemelkedő mert az előző upgrade során 8.10->9.04 re során
pulz-audio hangja elment és több órás configolás (szerkesztés, törlés, dpkg-reconfigure puls...audio) és csomag telepítés pulzi fordítás után feladtam az upgradet. Clean install gyógyította csak, az viszont magától.)
-Glxgears 10% teljesítmény növekmény. Sajnos ez utobbit 3d alkalmazások során nem érezni sőt.
-Blender müxik az idegesítő ablakváltási hiba is megszünt (Render és szerkesztő ablak váltásakor nem frissült azonnal az ablak képe csak ha odakattintottál)
-YoFrankie játéknak (Blender game engine alapú) végre van 3d-s képe csak elszáll ha valami komolyabb is fut a háttérben. Sajna a 3d teljesítmény gyengus csak 800x600 ban elfogadható.
Igaz a x driver opensource, mert nem akarok x downgrade-el kínlódni az Atinak meg a legjobbakat ezért komoly támogatásért ://// ........
JaJa legalább a gpl-es fejlesztőknek kiadták a specifikákat:)) előbb utóbb a régi kártyákra egész tuti lesz a támogatás.
-2d hibátlan lenne, de a karakteres konzol furcsán belassúl már közepes terhelés alatt is eddíg ez ment rendesen.
-Beépített webcam felismerve
-Bluetooth, usb-s vackok felismerve
-Boot idő lehet, hogy gyorsabb lett. 9.04 sem volt lassú.
-Felfüggesztés müxik, dob egy hibaüzenetet élesztéskor, továbbítottam lauchpad-re, de etttől még teljesen jó. (9.04-nél is dobott, de ott nem volt automatikus riportolási lehetőség)
-Flash plugin 64 bites, No ez sajnos visszalépés az előző verzióghoz képest:/
Ha csak betöltődik a nevezetes npviewer.bin a terhelés 30-40%-al ugrik. Utána a firefox lelövése sem segít. Kézzel kell kilőni flash (npviewr.bin)-t. Asszem ez az eredeti zárt forrású, lehet ki kéne próbálni a nyiltat?
Összegezve eddíg jobbára jók a tapasztalataim (KoppKoppKopp)
Idővel talán az Ati driver is stabilabb kiegyensúlyozattab lesz, a képességei bővültek, csak ettől instabilabb lett. (Openszószos driver!!!!)
Köszönet az Canonical-nak:)