Mivel tele a hocipom a win-el es a tobbi meregdra fejlesztoi kornyezetekkel most epp azon dolgozom hogy mivel es hogyan lehet egyszeru tabellakkal munkalapokkal dolgozni. Megjegzem eddig FoxProt hasznaltam.
Vegigneztem egy csomo adatbazisfelhasznalo kornyezetet gui-s fejlesztoi csomagokat (Lazarus)..de nem nagyon erthetoek es eleg nehezkesnek tunnek a Win meg a Fox utan.
Most ott tartok hogy az OpenOffice Calc-jaban tablazatokat szerkesztek es ott ugralok egy par nyomogomb segitsegevel egyikbol-masikba, ami nekem NAGYON biztato hogy ezt el lehet erni..de..de itt elakadtam.
1. Az Oo makroit miben, milyen nyelvben irjak? (VB.-t ha jol tudom nem csipi a linux es az Oo)
2. Az Oo.Calc-ban nyomogomb vezerlessel tudnek uj munkalapot kesziteni a kinyitott munkafuzetbe?
3. Tudna valaki ajanlani olyan fejlesztoi kornyezetet ami hasonlit a FoxPro, vagy Visual FoxPro mukodesehez?
4. letezik linux alatt olyasmi hogy..peldaul megirok egy foxpros programot (dos-os vagy win-es foxban - normal *.prg documentumban) es valami linuxos programocska kompilalaja (leforditsa) linux alatt futtathato allomanyra.
A wine nem megoldas mert a fox nem ingyenes.. de ha barmilyen szovegszerkesztoben megirom a fox programomat, ami gyakorlatilag egy szovegszerkesztoben is megirhato rakas parancssor, es le tudom forditnai futtathato alomannya linux alatt az mar nem licencfuggo dolog.
Koszonom,
Biro Zoltan