Routerrel kapcsolódsz? Ha igen lehet, hogy nem kompatibilis a Neteddel!
Nekem is ilyen netem van és sokáig kellett keresgélnem míg találtam megfelelő routert. A Tvnetwork más jellegű kapcsolattal dolgozik mint más szolgáltatók, "PPPoE relay mód".
Gyakorlatilag mint írtad is 900 másodpercenként újra kell authentical-ni. Ezt lehet, hogy a ppoe-conf sem tudja vagy teszi alapból.
"A Tvnetwork MD5 Chap authentikációt használ a PPPoE protokollhoz. (Rajta kívül az országban valószínűleg senki más). Az ADSL-nél azért működik minden router, mert minden ADSL a T-Com hálozatán megy keresztül és a T-Com PAP-ot használ. A kedves router gyártók viszont vagy nem portolták rendesen az MD5 Chap-ot a routereikbe vagy félig-meddig.
(Holott ez egy teljesen szabványos és sokkal biztonságosabb megoldás, mint a PAP.)
A félig-meddig azt jelenti, hogy a router ugyan bejelentkezik, de 15 percenként lebont, mivel van egy 15 percenkénti authentikáció is, ami nincs rendesen megcsinálva a routerek software-ében. Ilyenkor persze újra bejelentkezik, de játékoknal, netes rádióknál egy rövid szünet lehet ilyenkor."
Olvasd el ezt, lehet, hogy segít megérteni a problémát:
http://pcforum.hu/tudastar/24190/PPPoE+relay+problema+segitseg.html