Elég kezdő Linux felhasználó vagyok (8.10 óta használom egyáltalán), de váltottam véglegesen, és a családtagjaimat is próbálom rávenni a Windows elhagyására. Ebből lett a probléma: Határozottan emlékszem, hogy a 9.04-nél ha a Thunderbirddel elküldtem egy levelet, és abban mellékelni akartam képet, akkor a "melléklet hozzáadása" gomb megnyomása után egy olyan ablak jött ki, amelyiknél a jobb oldalon egészen elfogadható méretben megjelent a kijelölt kép úgymond előnézete. Ez a 9.10 alatt nem működik, a képek előtt (azaz baloldalon) használhatatlan nagyságú kis képek vannak, amelyek semmit nem érnek. Ez engem különösebben nem zavar, mert meg tudom ezerféleképpen oldani a dolgot (pl. előre egy ideiglenes mappába kimásolgatom a képeket, stb.), viszont apósomék gépére most nemrég telepítettem a 9.10-et, és nekik probléma a bonyolultabb Thunderbird kezelés, főleg úgy, hogy anyósom erősen látássérült. Épp ezért is csak a Thunderbird jöhet szóba levelezőként, mert ezt szokták meg Windows alatt is.
Nagyon megköszönném, ha valaki tudna ebben segíteni. Ha parancssoros megoldás van csak, akkor nagyon szájbarágósan kérném, mert mint írtam, nem vagyok egy Linux guru, csak műkedvelő amatőr user.