Érdekes jelenséget tapasztaltam egy Acer eMachines E510 laptopon. A 9.10 telepítése rendben lezajlott, kisrutin műveletek: nyelvi beállítások a menükre is, java, gstreamer, stb... Gyors ellenőrzés: az egyszervolt.hu szépen zenél (kislányom legnagyobb örömére). A youtube is, de az épp lejátszott szám elég halk, sebaj , katt a hangerő-ikonra.... illetve nem katt, mert nincs hangszóró ikonocska. Gondoltam, apró malőr, hozzáadjuk a panelhez...nincs a listában. Sebaj, majd a beállítások/hang panelen. Na az meg nem jön elő, csak egy párbeszédpanel: várjak, amíg csatlakozik a hangrendszerhez. Kipróbáltam pár lejátszó programot, se filmet, se zenét nem lehet lejátazani, pontosabban a lejátszás elindul, kép van, a progress-meter halad, csak épp nem szól. Alsamixert tettem fel, csúszkákat húzogatni lehet, de meg sem lepődtem, hogy nincs hatása. Elindítottam egy rendszertesztet is, a hangtesztek közül csak az egyik adott ki egy búgó hangot, a többi süket-néma volt.
Kérem akinek van ötlete, segítsen rajtam. Köszi!
Megoldva:
Live CD-ről bootolva volt hang, ezt kihasználva azonnal újratelepítettem a rendszert. Azóta minden OK.