üdv! A következő problémám lépett fel ubuntu 9.10-nél: van egy 16Gb-s pendrive-om, amit a linuxos gépem és xp-s gép között alkalmazok. A pendrive bizonyos megfontolásokból ntfs-re van formázva. Mióta a fenti verzióra frissítettem a linuxomat, azóta a a pendrive-ra történő másolás siralmasan lassú (8-10 Mb helyett 100-200 Kb/s). Mi lehet ennek az oka? Tudna vki segíteni?
esetleg ha FAT-ra formatalod?
Ntfs fájlrendszert nem szerencsés pendriveon alkalmazni, mert az naplózó fájlrendszer és ha azt használsz pendriveon akkor lerövídited az élettartalmát. Javaslom próbáld meg fat32-vel.
anubis126Ezt értem, csak akkor a nagyméretű (2 Gb feletti) fájlokat nem kezeli. Ezért választottam az ntfs-t
viergasha jól dereng akkor az a fat16-ra vonatkozik... fat32 alatt nekem voltak 2gb feletti fáljjaim... egy csomo xp home fat32-n fut és simán dvd rippelnek meg ilyenek...
viergashttp://en.wikipedia.org/wiki/Fat32
sokadikpeterAkkor nem tudom mi volt az oka, de amíg fat32-n volt a pendrive addig minden 3-4 Gb körüli iso-fájl másolásakor becsődölt. Emiatt változtattam ntfs-re.
viergasOk, a tapasztalat a legnagyobb úr, én is sokszor csalódtam már az elméletben és mások számára hátborzongató megoldást használtam, de nekem az vált be, semmi más... Ha neked a tapasztalat azt mutatja hogy ntfs, áldásom rá...
Szia! Szerintem keress windows-ra olyan programot, ami kezeli az ext2,3 esetleg 4-et és a pendrive-od is formáld át.
WHT_Soldierext is naplózó, és akkor ugyanott vagyunk, mint az ntfsnél
Guntherswarchzhaffenstrassenext2 nem naplóz... fat32 kezeli a nagyobb fájlokat (elvileg), nálam gyakorlatban is, DVD iso-kat tudta kezelni...