Hello!
Minap telepítettem fel az Ubuntu 10.04-et. Minden tökéletesen működött, amíg fel nem raktam az Nvidia meghajtó programot. A rendszer elindul, azonban a grafikus felület megjelenésekor kifagy az egész. Különféle alakzatok, elcsúszások jelennek meg fekete alapon, ha pedig előzőleg (vesa vagy nv driver) elindult, akkor a legutolsó kép jelenik meg hasonló furcsaságokkal. (Ezért is gondolom, hogy más a helyzet, mint a mások által tapasztalt "fekete képernyő"-nél.)
Egyedül konzol módban (CTRL+ALT+F1) tudok bármit is tenni ilyenkor. Annyit sikerült kideríteni a Xorg.0.log fájlból, hogy a kártyát(6600GT) és a monitort(LG W2252S) tökéletesen felismeri, s az optimális felbontást(1680x1050) is jól megállapítja. Ám, amikor ténylegesen át akarja állítani a felbontást az alábbi üzenetet írta ki:
(II) May 04 19:07:13 NVIDIA(0): Setting mode "nvidia-auto-select"
Backtrace:
0: /usr/bin/X (xorg_backtrace+0x3b) [0x80e937b]
1: /usr/bin/X (0x8048000+0x61c7d) [0x80a9c7d]
2: (vdso) (__kernel_rt_sigreturn+0x0) [0x675410]
Segmentation fault at address 0x24
Caught signal 11 (Segmentation fault). Server aborting
Próbáltam többféle drivert is (185,195,173), de mindegyik ugyanezt a hibát dobja ki.
Eddig Windows 7-et használtam, s semmilyen problémám nem volt a rendszerrel. Talán azt kellene még megemlítenem, hogy AsRock p4i65g alaplapom van integrált intel grafikus kártyával. (Amikor normális GPU teszek az alaplapba, akkor deaktiválja az integráltat, tapasztalatom szerint.)
Nem tudom valaki találkozott-e hasonló problémával... De bárminemű segítséget előre is köszönöm!
(Ha szükséges el tudom küldeni a teljes log filet is.)
TGYET