Sziasztok!
Nagy gondom akadt az imént. A meglévő 64 bites rendszeremet le akartam cserélni egy friss telepítésű lucidra de 32-bitesre. Ki is írtam a lemezt live módban indít telepítésnél a / partíció bepipálva formázásra /home meg felcsatolásra. Kivártam szépen a telepítést, és már gyanús volt mikor bejelentkeztem, hogy nem volt bent a kis képem az arcnál. Mint kiderült sikerült formáznia a /home-ot is. Pedig biztosra tudom hogy ott nem jelöltem be a formázást, csak a csatolási pontot állítottam be. Így mos telúszott 100+ GB adatom a levesbe. Benne nagyon sok fontos adattal. (tehát nem a zenék és filmek miatt sírok)
Ja és nem vagyok kezdő, már több tucatszor telepítettem ubuntut, meg is vagyok/voltam vele elégedve. Szóval nem tudom mi történhetett. Ráadásul az install idő se tűnt túl hosszúnak, amibe belefért volna 120GB formázása.
Kérdésem, hogyan tudnám az elvesztett adataim legalább egy részét visszanyerni? Nagyon fontos lenne. (És persze nincs szűkségem a mindig backup beszólásokra sem, mert nem tudtam volna úgyse hova menteni az adatokat.)
Szóval megoldási javaslatok érdekelnének, köszönöm.