dallosjÜdv.
Én is sok panaszt hallok a disztribúció frissítésre, ezért a tiszta telepítést preferálom. Viszont ha nincs idő mindig ugyanazokat a dolgokat beállítani a rendszeren a sokadik gépen, akkor szerintem érdemes megtanulni saját live cd-t készíteni, amit csak egyszer elvégez az ember, aztán már telepítheti is a rendszerét. Egyszeri munkával nagyon sokáig lehet élvezni az eredményt, és a feltelepített rendszeren csak azok a dolgok vannak, amelyeket mi szeretnénk.
Live cd-t lehet remastersys segítségével csinálni, vagy van a hupon is egy jó leírás. Ha google-ba beírjuk, hogy ubuntu live cd készítése, akkor azt hiszem az első találat lesz. Én ezt a leírást szoktam használni, és eddig mindig bevált. Már 8.04 óta van saját live cd-m, amit szükség szerint oda lehet adni barátoknak, ismerősöknek.
Én azokon az okokon kívül, amelyeket fentebb már írtam, a képernyőolvasó használata miatt, és a plusz akadálymentesítési dolgok miatt is készítek minden disztribúcióból live-ot, amit csak használok.
Ha valaki szeretne saját rendszert készíteni, akkor nagyon szívesen segítek ebben, ha szükséges.