Sziasztok!
Tesóm feltelepítette a 10.04 LTS-es ubuntut, viszont a mobilom miatt nekem szükségem van az XP-re, ezért erre az egy gépre vissza akartam rakni az XP-t. Beraktam az XP boot cd-t, elindult a bootolás, betöltött a telepítő. Kiválasztom, hogy a C-re rakja az XP-t, majd rányomok, hogy formázza NTFS-sel a 140 gb-os vinyómat. Ránézek a gépre: 25%, később: 75%, talán már túl is ugrott a formázáson, mert mintha más sáv lett volna már alul - csak futólag vetettem egy pillantást rá, láttam, hogy megy. Picit később ránéztem a telepítés állására: és csak egy szürkeség volt a képernyőn, nem reagált semmire.
Újraindítottam a gépet, az XP telepítő addig jut, hogy ellenőrzni a drivereket, utána "szürke halál". Windows 7 telepítő cd-vel tovább jutottam, ott kiírta, hogy nem ismer fel semmiféle winchestert a gépben... Mi lehet, tudnátok segíteni?
Lehet, hogy a vinyóm ment tönkre és kuka? Vagy az okoz gondot, hogy a vinyó "linuxos" lett, és ezért nem látja most az xp? Hogyan tudnám NTFS-sel formázni? Esetleg ha egy másik gépbe berakom, ahol XP van, az alatt létezik vmi ilyen progi?
Előre is köszönöm, ha kihúztok valahogy a szarból...
Peti