Sziasztok!
Most a legújabb LTS verziót használom és minden klappol. A frissítgetéseket is engedni szoktam. Most huzamosabb ideig nem voltam itthon és jött jóadag frissítés. De nem merem. Jogos vagy jogtalan a félelmem?
Ilyenek vannak a frissítésnél, hogy "linux-generic (complete generic linux kernel Méret: 3KB)"
"linux-headers-2.6.32.24(Új telepítés) -Header files related to linux kernel version.."
"Linux-headers-2.6.32-24(új telepítés)-linus kernel headers for version 2.6.32on X86_64.."
"Linux-headres-generic - generic linux headers.."
"linux-image-2.6.32-24-generic..."
"linux-image-generic ..."
"ia32-libs ..."
"linux-libc-dev"
...stb
A történethez hozzá tartozik, hogy még a Koalával sokat szenvedtem. Ott a fő gond valószínáleg az volt, hogy a cd-íróm hibás volt és volt valami probléma már a telepítésnél is, amit arról a hibás cd-ről ment. Pl frissíteni nem frissíthettem, mert összekutyulta a kerneleket, generic pae meg a fene tudja mik voltak fent és szó mi szó, csak az újratelepítés segített.
D nem akarok ilyenbe esni... normálisak ezek a frissítések, ahol egész új kerneleket (?) akar telepíteni? Nem fogja elrontani?
A windowsban igazából egyetlen nagyon eltalált dolog van: a rendszervisszaállítási opció. Pont ilyennél jó lenne egy csökkentett mód és visszaállítás egy tetszőleges pontra. Ilyen program esetleg nincs külön Ubuntuhoz? Ha valami telepítés elront valamit, akkor vissza lehessen vonni kb a telepítést.
köszönöm előre is!