10.10-re frissítettem a rendszert, s a rendszerbetöltés-kezelő (startup-manager), ami eddig kiválóan muzsikált, most nem működik. Eddig szép képernyőfelbontásban jelenítette meg a grub-ot, beállíthattam, hogy a Win7 (rá is szükségem van) vagy az Ubuntu induljon defaultban, s a beállított timeout után elindította a beállított oprendszert.
Most ott ácsorog, rémes felbontásban a grub, nem indul be magától a beállított oprendszer. A kiválasztottra entert nyomva ezt írja ki:
"VGA 769 is deprecated. Use set gfxpayload 640*480*8 before linux command instead"
Aztán sok várakozás után betölt.
A startup-manager néhány "füle" sem látszik...
Segítsetek legyetek szívesek:
- az volt a hiba, hogy a létező grub megtartását választottam frissítéskor? (Azóta felraktam a grub2-t: semmi nem változott.)
- ha a startup-manager nem műxik 10.10 alatt, akkor tudnátok egy másik grafikus megjelenítésű progit javasolni, ami hasonlóan egyszerűen engedi a rendszerbetöltés állítgatását? Én nem tudok terminálablakokban bonyolult parancssorokat írkálni, meg grubot szerkeszteni, egyszerű felhasználó szeretnék maradni, aki munkára használja a gépet és nem tud programozni.
Köszi szépen
R_C