Elhatározásomat megvalósítottam. Menesztettem a Dell Latitude c610-s lapimról a jogtiszta Win XP Pro-t és többetek ajánlatára felpakoltam előbb a Lubuntut, majd a Linux Mint 9-t. Maradtam a másodiknál azzal, hogy a lovacskát idomítottam magamhoz. Használom is az új kedvencet, de sajnos bejött két apró probléma. A billentyűzet beállításnál-mivel szükség volt rá, a magyar kiosztást átváltottam angolra és most amikor magyar kellene nem találom sehol a visszaállítás lehetőségét. A megadottak között minden szerepel csak éppen magyar kiválasztási lehetőség nem. Végig próbálgattam mindegyiket de egyik sem váltja az angolt magyarra. Az alapnyelv a gépen magyarra van állítva. Mi lehet a baj?
A másik probléma a következő. Azt vettem észre(amit XP alatt nem), hogy mozgatva pl a Firefoxot a destopon többszörözi önmagát, pontosabban az az érzésem, hogy valamilyen grafikai meghajtó vagy talán más gond miatt nem zökkenőmentes a megjelenítés. Ilyen problémákkal találkoztam windows alatt is, de kedves barátom mindig talált valamilyen drivert amivel a dolgot kiküszöbölte. Kérem a közösség segítségét. előre is köszönöm!!!!