Megpróbálom röviden és érthetően leírni, hogy mi a problémám.
Ha lenyomom a laptop kikapcsoló gombját, illetve a leállás ikonra kattintok, normális esetben több lehetőség közül lehet választani: leállítás, újraindítás, felfüggesztés, hibernálás. (Ez, szerintem, sokak számára ismerős) A probléma az, hogy nálam, a hibernálás és a felfüggesztés, mint lehetőség eltünt. Nem tudok semmilyen kiváltó okra következtetni, ugyanis nem szeretem piszkálni a rendszert, különben sem vagyok szakértője az informatikának, ilyen szempontból. A google nem tudott segíteni, vagy rosszul kérdeztem tőle:) ...nem tudom.
Megjegyzem, hogy a 10.10-es Live CD használatakor, a lehetőségek ott vannak, tehát biztosan nem hardvergond. (Meg ugye, korábban működött rendesen.)
Netán - most lehet, hogy hülyeséget kérdezek - megoldható az, hogy a Live cd futtatásakor "valamit" kimásolni egy pendrivera, majd a telepített rendszeren "valahová" beilleszteni illetve kicserélni?
(A "valami" alatt olyasmit értek, ami esetleg felelős lehet a rendszer ilyen viselkedéséért. Gondolok itt mappára, fájlra) Tudom, paraszt-logika, de egyrészt, nem értek hozzá, kettő, meg ne kelljen már újratenni az egész rendszert, azt már lejátszottam párszor, annak idején a windowsszal:) A felfüggesztés volna fontos, mert sokat hurcolászom a gépet, és napjában sokszor kell ki-be kapcsoljam.
Van valakinek, valami sejtése, hogy hol lehet a hiba?
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv: Szilárd