Szép jó napot mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni tőletek mappa megosztási ügyben. (Ubuntu 10.10 asztali kiadás van a gépemen)
A helyzet a következő: kénytelen voltam a saját mappám egyik mappáját megosztani a gép másik két felhasználójával, kik nem rendelkeznek adminisztrátori jogosultságokkal. Beállítottam a megosztási jogosultságokat, majd gyors felhasználóváltás után a két társam megfelelő jogosultságokkal rendelkezve tudott dolgozni a szóban forgó mappában lévő anyagokkal.
Örültem, hiszen csak alapvető számítástechnikai ismeretekkel rendelkezem s ez a folyamat számomra is csak pár percet vett igénybe.
Nos ezek után jött a feketeleves. Kijelentkeztem a fiókomból, s nagy döbbenetemre a megosztási jogosultságok eltűntek a társaim számára. Gondoltam biztosan elrontottam valamit, belépek ismételten adminisztrátori jogosultságokkal s minden rendben a kérdéses mappánál.
Viszont ha nem vagyok bejelentkezve a többiek nem férnek hozzá a megosztott mappához.
Nem tudom, hogy jól gondolom-e, hogy ezt a jelenséget annak köszönhetem, hogy az operációs rendszer telepítésekor anno bejelöltem a saját mappa titkosítását, s azt végre is hajtottam az első belépésemkor.
Kérném a segítségeteket, hogy tudnám a home mappám titkosítását megszüntetni, illetve ha nem az a hiba oka, akkor volna-e más megoldás a problémámra.
Előre is köszönöm a segítséget!