inigoHát, igazából semmi gond nincs vele eddig, partícionálással elszórakoztam egy darabig, mire kiderítettem, hogy primary vagy logical legyen XY partíció, de végül sikerült mindent megoldani, minden ext4, adatok is megvannak egyszóval ez a része megvolt.
Belépés után első dolgom volt az Update Managerhez nyúlni, meglepetésemre egy hibaüzenet fogadott, hogy először a törött csomagokkal kezdjek valamit, addig nem tudok updatelni. Erre megoldásként találtam ezt a fórumot: http://forums.linuxmint.com/viewtopic.php?f=141&t=62201&start=0 .
Kb 1 óra terminálbámulás után végzett az updateléssel, mondom megnézem az Update Managerben mi rejlik, hát még mindig tele volt és ugyanazt a hibaüzenetet kaptam. Na mondom újraindulok, aztán vagy becumizom, nem nagy ügy elvégre még "friss" a rendszer, vagy nem és örülök, mint majom a farkának. Hát szerencsémre ez utóbbi lett, pedig terminálos frissítés közben kiírt 1-2 "hibát", mint pl. hogy valami linux-headers csomagot telepítsek kézileg majd később, mivel a kernel-x-x-x-x-x-x-hez az kell. De szerencsémre ezzel kapcsolatban sem vettem eddig észre semmi hibát.
Egyszerű mezei dolgokat raktam eddig fel, mint Skype, Audacity, Wine, Chromium, Opera, Inkscape, Minitube és Songbird; eddig minden úgy működik, ahogy azt illik.
Hátteret cseréltem még, felrakom majd a Droid Sans font-készletet, talán Gtk-t is fogok még cserélni, és úgy egyenlőre ennyi.
Wifi működik, hang van, mikrofon működik (egy kis buherálással a beállításoknál, glxgears pozitív számokat mutat (297 frames in 5.0 seconds = 59.339 FPS) egyszóval minden okésnak látszik. Gdm3-ra is felfrissített, bár gnome-shell-t nem látom synaptic-ban, nem tudom ennek így kell-e lennie (bejelentkezésnél sincs ott a választható DE-k között).
Egy szó, mint száz eddig működik minden, mint a karikacsapás.