Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem.A gondom az, hogy a rendszerem időnként teljesen váratlanul visszadob a bejelenkezési képernyőre.Ez például akkor jelentkezik, amikor a Firefox használatakor egy linket akarok megnyitni, vagy lenyitni a könyvjelző listát, vagy a felső panelen indítani egy alkalmazást.De ugyan így előfordult a Google Chrome-nál is, illeve akkor is, ha nem is volt egyik böngésző sem használva, csak pl. az OpenOffice-t szerettem volna elindítani.Ez a gond először a 2.6.38-8 -as kernelnél jelentkezett.De sajnos ugyan így van a 2.6.38-10-nél és a 3.0.1-030001 -nél is.A különbség az, hogy amíg a 2.6.38-8 -nál 1-2 órát is elüzemel hiba nélkül, addig a 3.0.1 -nél ez max 5 perc, és újra az ajtó elött találom magam.(bejelentkezés után az néztem uptime-t, folyamatos, tehát nincs igazi újraindulás)Eddig " megoldottam " úgy, hogy használtam az eredeti Lucid-os kerneleket (2.6.32-32 vagy 33) és hiba nélkül üzemeltek.Egyszer sem jelentkezett a probléma.Sajnos most viszont kijött a 2.6.32-34 -es kernel,ami viszont úgy kivágott, hogy nem csak bejelentkeznem kell, hanem csak a reset/újraindítás segített.A logokat végignéztem már jópárszor, semmit nem találtam(syslog,kernel log,messages)ami bármi problémára utalna. Smart adatok rendben,memóriák jók.
A gép nem túl új:
Pentium4 -es 3GHz -es processzor
1536 megányi ram (512+1024) + 3 giga swap
videókártya alaplapi,+ integrált
A hibát nem tudom egy alkalmazáshoz kötni, és hw hibához sem,hiszen ha visszaváltok régebbi kernelre, nincs gond.Rákerestem, másoknál is előfordult ez a hiba, de ott nem született megoldás (vagy csak nem találtam meg).Amit még megfigyeltem, a jól működő kerneleknél a memória használat 30-35 % , átlagterhelés 0,2-0,5 és nem használ swapot. A gondot okozóknál magas, 80-85% memória használat (+ még swap is) és 0,1-0,2 átlagterhelés.Van valami ötletetek, hogy hol keresgéljek még, vagy mire keressek rá?Mi okozhat még ilyen problémát, amit a régi kernel kezel, az új pedig nem?Tudom használni a gépet,csak egy kicsit bosszant a dolog.Minden segítséget előre is köszönök.