Sziasztok!
Nem vagyok benne biztos, hogy jó témába soroltam a kérdésem, viszont remélem nem okoz gondot, ha másikba kellett volna írnom, s nem így tettem.
Nos, afelől szeretnék érdeklődni, hogy van arra lehetőség, hogy pendrive-ra olyan portable "platformot" telepíteni, ami elfut Ubuntun (más disztrókon is), és Win-en is?
Ha jól emlékszem, Win alatt a PortableApps szoftver elég rugalmasan tudott futni pendriveokon, s minden win verzió kezelte, viszont Ubuntun már nem sikerült elérnem, s telepíteni sem tudom.
Azért szeretném ezt a megoldást, mivel a napjaim javarészét irodában töltöm, ahol a PC-men Ubuntu legfrissebb verziója fut, otthon pedig van egy kis gép (tényleg nagyon kicsi), amin xUbuntu fut. Wint nem használok sehol. A kisgép lakótársamé, így nem szeretnék nyomot hagyni privát fájljaimmal és műveleteimmel, ezért szeretnék egy ilyen megoldást.
A pendriveom tulajdonképpen egy 1GB-os microSD kártya. Ez egy USB-s olvasóban van. Nem tudom, hogy ez mennyire számít. Ha valami hordozható, biztosan bootolható OS is elmegy rá (csak Ubuntu jöhet szóba), arra is vevő vagyok.
Hol kezdhetném?
Üdv, s előre is köszönöm a válaszokat, tippeket;
Idahoo