minthakaAz előbbi hozzászólás csak útmutatás volt, mindig érdemes elolvasni a parancsokhoz tartozó man-t. A curlftpfs a fuse-t használja, ezért mountoláskor meg tudsz adni a fuse-ra jellemző beállításokat is, mint pl. az allow_other, és ilyenkor a mountolt fájlrendszert mindenki olvashatja sudo nélkül, tehát:
sudo curlftpfs -o user=neve:jelszó -o allow_other ftp.valami.com /valahova
Ilyenkor a listázáshoz nem kell sudo jelszó. Mountoláshoz így is kell (mint minden rendes mountoláshoz), ha nem szereted begépelni a jelszavadat, akkor írj egy kivételt a sudoers-be. További infókért lásd: man curlftpfs . A lassúságot és elakadást elég sok dolog okozhatja, én azt vettem észre, hogy a curlftpfs-sel vannak teljesítménygondok, de nézd meg a man-t a különböző beállításokhoz, hátha az -o ftp_method=singlecwd, vagy az -o s segít.
Írtam, hogy használhatod még a gvfs-mount-ot, ez pont úgy viselkedik, mintha nautilusban csatoltad volna a távoli mappát, automatikusan létrehoz a ~/.gvfs mappán belül egy (elég hosszú nevű) mappát, és oda csatolja az ftp-t, nem kell hozzá sudo, és talán gyorsabb lesz.
Az ls -R parancsot példaként hoztam, hogy hogyan lesz rekurzív, olvasd el a man ls-t, a többi kapcsolóhoz, pl. az ls -lR a következő kimenetet adja:
.:
összesen 8
drwxr-xr-- 2 root root 4096 2009-08-27 01:00 _STORE_
drwxr-xr-- 14 root root 4096 2012-01-08 22:19 domain.hu
./_STORE_:
összesen 0
./domain.hu:
összesen 192
-rwxr-xr-- 1 root root 1247 2007-05-04 01:00 fajl1.php
drwxr-xr-- 2 root root 4096 2007-05-04 01:00 mappa
-rwxr-xr-- 1 root root 5917 2007-05-04 01:00 fajl2.php