Toros beharangozójában olvastam, (megjelent a Precise Pangolin beta1), hogy az új kiadásban már külön lesz állítható az indítópanel ikonjainak a mérete.
Ezt most hogy is értsem?
Nem kell a ccsm-ben külön nyavajgatni a Unity-plugint? Lesz hozzá egy külön alkalmazás, mint mondjuk a MyUnity? Mert ha én a ccsm-ben a Unity-pluginban állítani akarok valamit, az nem kerül végrehajtásra, tehát nem történik semmi! Sem a Uniuty-ben, sem a Unity-2d-ben. Az ikonok méretét csakis és kizárólag úgy tudom befolyásolni, hogy képfelbontást állítok. De azt meg csak úgy tudom, hogy a monitorok nevű menüpontban, ott meg csak 1024x768 a max lehetőség. Képzelhetitek, milyen 800x600-al...
Meg lehet e a dconf-editoron keresztül állítani azt a lehetőséget, hogy a felső panelen jelenjen meg azon alkalmazások ikonja, amelyek automatikus indulásra vannak beállítva. Jelzem, hogy tudom, mit kell beállítani, de nálam nem történik semmi, csak az jelenik meg, ami "alapból" odakerül.
Azért kérdezem, mert ha telepítettem a 11.10-et, és utánna a jockey-gtk-val felrakom az nvidia fx5200-as kártyához a 173.14.27-es zárt meghajtót, semmit sem lehet állítani sem az nvidia-settingsben, sem a ccsm-ben, vagyis lehet, de semmi változás nem történi még akkor sem, ha kiadom a compiz --replace, és unity --replace meg unity --reset parancsokat.
De ha telepítem az nvidia oldaláról letöltött 173.14.31-es meghajtót, abban már tudok állítani képfelbontást, viszont, ha újraindítom a rendszert, akkor az esetek többségében megakad a bootolási folyamat ott, mikor megjelenik a monitoron a checking battery state felirat.
Az is lehet, hogy az Ubuntu új verziói nem szeretik az alaplapomra szerelt VIA csipszettet? Már ilyet is hallottam, hogy ezek azért fordulnak elő, mert ilyen csipszett van nekem.
Plusz ezt azért ide írtam, és nem a fent említett beharangozó topicba, mert ott nincs hozzászólási lehetőség. Amit nem értek, hogy miért???
Várom a válaszokat, és ha valaki tudja a megoldást, és megosztja velem, illetve mindenkivel, annak nagyon szépen megköszönöm!