Na, feltelepítettem egy üres partícióra a bétát.
Oké, hogy béta, meg bugok vannak benne, de nekem pl: a lentebb taglalt unity indítópanel ikon méret állítás nem jön össze, telepített rendszeren sem jelenik meg az ikonállító csúszka, amit Kendek mondott. Passzolom, hogy miért.
Aztán feltelepítettem az Nvidia oldaláról letöltött 173.14.31-es drivert, na akkor meg nem bootol a rendszer. Ugyanúgy viselkedik, mint a 11.10.
Kezdem azt gondolni, hogy a 3.x.x.x-es kernel az MSI 7104-es alaplapot, az Nvidia fx5200-as kártyát nagyon nem tolerálja, de vajon miért?
De csak nem lehet a kernel, mert 3.0.0-15-ös kernel van nekem telepítve 10.04 alá, és ott megy minden frankón! Zárt meghajtó, effektek, videó, minden!
Mindegy, hogy Ubuntu, Kubuntu, Xubunt, Lubuntu, nem megy! Csak az alap telepítés, de az úgy meg az 1024x768-as felbontással ocsmány! Ha zárt meghajtó nélkül akarom állítani a képfelbontást 1440x900-ra, akkor meg kapok egy akkora méretű hiba jelző ablakot, hogy nem látom az alját! Abban valami olyasmi hiba van angolul részletezve, hogy a kiválasztott felbontás nem állítható be. De még csak képet sem tudok csinálni róla, mert nem indul a rendszer!
Valaki, aki nagyon vágja a témát, felvilágosíthatna, mert viselkedik így az Ubuntu, én nem értek ehhez, és nem is tudom, mi lehet a megoldás.