Hm..ésszel kell itt irkálni, nehogy bepereljenek hitelrontásért....
A garanciás időn belül 2 db 160 GB-os Western Digital-om kezdett haldokolni, rendszerel együtt, egyik napról a másikra. Épp annyit hagyott, hogy le bírtam a hasznos adataimat szedni.És garanciában megkezdődött az alkudozás...mert 160 GB-osat meg már nem gyártanak, mit kapjak cserébe ? No, szóval nekem soha többé ezt a márkát.
A 20 és 40 GB Maxtorokkal meg az a saját tapasztalatom, hogy egyik pillanatról a másikra rögtön bedöglik, minden előzetes jel nélkül, még adatmentést se tudtam róluk csinálni. Ma kilépek, a gép tökéletes, a következő bekapcsoláskor meg még a vinyót se látja.
A bejövős nálam a régi, " vastag " Samsung, a Seagate általában, és a Hitachi.
Most ott tartok, ha használt vinyót akarok venni, és ebből a 3 típusból nincs, akkor inkább nem is kell.
Itt Szegeden általában adnak 3 napos cseregaranciát használt cuccokra is. Ha hazahozom a vinyót, valamelyik rendszer, Ubuntu vagy Debian lemezkezelőjével megnézem, Gparted-el játszogatok vele kicsit, pakolok rá-vissza, aztán volt már rá eset nem egyszer, hogy visszavittem. A boltos " ugratott " is kicsit, hogy én vagyok az ő " önkéntes tesztelője " Hát, mondom sajnálom, de ez van , előjött pár Bad-szektor, kérek másikat.