Kicsit kezdek elveszni a python és a qt dolgaiban...
Szükségem lenne olyasmire, hogy egymástól független objektumok kommunikáljanak egymással. Pontosabban, hogy ha egy widget megváltozik, arról több, tőle független widget is értesüljön és csináljon valamit a jelzésre.
Mondjuk van egy QPushButton (csak az egyszerűség kedvéért említem ezt), amire klikkelve több, a létezéséről nem is tudó objektumban kellene valamit futtatni.
Tehát csinálok egy a QPushButton-ból származó osztályt, ott a clicked.connect-re beállítok egy saját metódust és... És ott mit fogok csinálni? Arra gondoltam, hogy definiálok egy saját signal-t, de az nem jó, mert a signalokat csak egy-egy metódussal/függvénnyel lehet "összedrótozni".
Valami olyasmi kellene, hogy definiálok egy eseményt, amire bármely objektum képes figyelni és ha bekövetkezik, akkor végrehajt valamit. (hangsúlyozom: a QPushButton csak egyszerűsített példa, egy általam definiált és felparaméterezett eseményt szeretnék kiváltani egy helyről, és elkapni azt tetszőleges számú objektumban)
Van erre valami lehetőség?
(vagy az angolommal van baj, vagy az elképzeléseimmel, mert a google nem segített :-( )
-----
Szerk: ha jól sejtem, amit keresek, azt úgy hívják, hogy Observer pattern...