Sziasztok Buntu profik !:D
Keresgéltem itt is más fórumokon is , de triviális választ nem kaptam , így hozzátok fordulok .
Begyepesedett win felhasználóként kezdtem egészen a 95 ös verziótól a win 7 ig , ami a múlt hétig tartott ,és elhatároztam , hogy én bizony kipróbálom , milyen linuxot használni .
Érintőlegesen már találkoztunk olvasgattam róla , de igazából egy hete tettem fel csak az ubuntut magába .
Tetszett ! Idegen ámbár barátságos OPrendszert ismertem meg a személyében, (bár a Vsync es copmiz config problémám zárt szoftverrel még nem oldódott meg de rajta vagyok :D ), és valószinűleg használni is fogom , de még mindig szükség van a windowsra , így dupla operációs rendszert szeretnék , külön particióra , és itt akadt gondom .
A gép : Adott egy HP Pavilion DV6 notebook (AMD A8 mx3510 Llano fantázianevű csoda cpu, Ati HD6620G2 ami áll egy darab HD 6750 , és egy HD 6650 cpuba ültetett gpuból, és ami még telepítésügyileg fontos lehet , hogy a vinyó egy toshiba 1tb-s változat .)
A probléma : Az egy terrabájtos vinyó jelenleg így néz ki nagyvonalakban : /50gb ubi /és /4 gb Swap/ /50gb Win/ plusz /cca 900gb sajátcuccok/ (ez teli van , nem lehet piszkálni :))
Először felment a win7 működött bootoltunk stb .
Utána felment az Ubi , és csak Ubira bootol a gép , bootmenü nincs (feltételezem a boot rendszer veszett össze , és az Ubi felülirta a wint .)
Szóval a kérdésem az : Meglehet-e oldani különpartición a Win7 és az Ubi egy bootmenüből , válogatással való inditással ?
Legjobb lenne valamelyik op rendszerét használni , de ha külső boot loader éppen az is szóba jöhet .
Eléggé amatőr vagyok mint láthattátok szóval a varázsszavakat kéretik konyhanyelvre (is) fordítani :D .
Szíves segítségeteket nagyon szépen köszönöm !
Egy lelkes amatőr :D