Sziasztok!
Lenne egy olyan jellegű porbléma, ami nem áthidalhatatlan, csak nem éppen stílusos megoldás. Van egy HP620-as laptopom, amiben Intel videokártya van (Mobile 4 Series Chipset Integrated Graphics Controller ezt írják róla, ami amúgy 1GB-os...). Otthon a gépet a WGA-s csatlakozást használva össze szoktam kötni a TV-vel, és úgy nézek filmet, meg online videókat, a kiterjesztett asztalt használva. Nem szeretem a képernyő tükrözését, mert szerintem nem elegáns megoldás, illetve átállítja a kijelző felbontását (a TV nem rossz, de nem egy mai darab).
A videóknál értelem szerűen a kiterjesztett asztallal semmi gond (áthúzom a filmet aztán meg jól megnézem), de az online (jellemzően flash) videoknál hiába húzom át a böngészőt, ott amikor beállítanám a teljes képernyő méretet, akkor a teljes képernyő a laptop monitorán jelenik meg.
Olvasgattam a neten és egy külföldi fórumban azt láttam, hogy az a gondja, hogy a flash-t az elsődleges monitorra akarja kirakni és ha átállítanám a TV-t az elsődleges monitornak, akkor már oda rakná ki. Ezt sajnos a gépen futo Ubuntu 12.04-en nem tudom, hogy hol lehet megtenni, mert a kijelzők beállításánál van egy két beállítási lehetőség de semmi ilyesmi.
A cél:
Flash lejátszása másodlagos (nem dual, vagy klón, hanem kiterjesztett asztalnál) monitoron.
Minden ötletet szívesen fogadok!