Szervusztok!
Engem nagyon érdekelne, hogy végül mi lett, mert nekem is a CanoScan Lide 700F-re fáj a fogam és én is ubuntu 12.04-et használok. Megnéztem én is a listát, de ott a CanoScan 700F-re adják a "good" minősítést a sane programmal. Az egyik üzletben igaz, hogy azt mondták, hogy ez nem számít, mert LIDE, vagy nem LIDE, ez ugyan az. Ehhez erősebb hit kellene az enyémnél, vagy konkrét tudás. Másik helyen négy percet vártam a telefonban és azt mondták, hogy egy kollega megnézte a gyártó honlapján, és ott azt látta, hogy ez működik linuxszal. Én itt : http://www.usa.canon.com/cusa/support , ezt láttam: There is no driver for the OS Version you selected. The driver may be included in your OS or you may not need a driver. Ezt én úgy értelmezem, hogy a kiválasztott ubuntu verzióra nekik nincs meghajtójuk, lehet, hogy van az ubuntuban, lehet, hogy meghajtó nélkül is tudja kezelni az ubuntu.
Még nem találtam olyan boltot, ahol ezt vásárlási kényszer nélkül kipróbálhatnám, nekem meg erre a kisérletre nem jött össze 30 ezer pénzem.
Kedves Vuperi!
Ezért arra kérlek írd ki részletesen, hogy hogyan oldódott meg a használat és hogyan működik. Én régi fotókat, filmeket és diákat szeretnék vele szkennelni és kevésbé szöveget.Előre is köszönöm a válaszodat! Persze bárki más tapasztalatát is köszönettel olvasnám.
Üdv: malo