Köszönöm a leírást. Nekifogtam elolvasni. Jó a hangvétele, tematikus, ezért gratulálok is hozzá, de mivel néha én is eszkábálok ezt-azt, tudom hogy az ember a saját hibáját nehezen veszi észre, meg aztán különbözőek vagyunk, ezért itt-ott eltérhet a véleményünk, ennek szellemében tennék néhány észrevételt:
Szerintem a lemezkép letöltése és kiírása után kellene egy töredezettség-mentesítés mielőtt elkezdődik a merevlemez átszabása. A „Kattintsunk a Zsugorításra, és várjuk meg, míg a Lemezkezelő átmeretezi a C:-t 80 GB-tal kisebbre:” helyett talán szerencsésebb volna az „... az előbbiekben általunk beállított méretre”, nehogy valaki benézze és 80 GB-ot állítson be akkor is, ha neki az egyáltalán nem megfelelő, illetve én azt még megjegyezném, hogy a partíció méretének csökkentésekor arra legyünk tekintettel, hogy a Windows-nak maradjon elég helye a működéshez. (Egyébként az „átméretezi”-ben lemaradt egy ékezet a jelzett helyen.)
Az Ubuntu telepítésénél a particionálós rész végéről nekem nagyon hiányzik a GRUB helyének megadása, főleg azért, mert pendrive-ról való telepítésről is írsz, ilyenkor ez szerintem lényeges kérdés. (Az Ubi telepítője hajlamos a rendszerbetöltőt a pendrive-ra tenni és akkor a telepítés végeztével a pen eltávolítása után már el sem indul a rendszer, lehet újrarakni a GRUB-ot. Ne ez legyen az első élménye az Ubuntuval egy Windows felhasználónak.)
Az ext3 meglepett, de lehet hogy csak azért mert én ext4-et használok, mindenesetre ezt érdekesnek találtam.
Annál a képernyőfelbontásnál, melyről most nézem az oldalt néhány összetartozó fogalom nem marad egy sorban, hanem külön sorba
kerül, de lehet, hogy más
felbontások esetén ez változik. :-)
Én ezeket tartanám egyben enterezéssel (lehet SHIFT+ENTER, nem tudom, próbáld ki):
(cd-kép/iso-képfájl)
A helyreállítási partíciót
80 GB esetén 80 ×1024 = 81 920-at írjunk be (de szóköz nélkül):
Az Ubuntu ezt a 400 bájtot át fogja írni arra...
MBR első 400 bájtjából azt olvassa ki
az MBR első 400 bájtjáról )
Az ntfs fájlrendszerű windowsos partíciók (most pont az „ntfs” és a „fájlrendszerű” között törik a sor)
a Swap kikapcsolását: