Norbert23"az oldalról" - melyik oldalról? Én nem vlc-plugin-t linkeltem, hanem Add-On-okat. Azaz, te Bővítményt (Plugin) említesz, míg én Kiterjesztést (Add-On) javasoltam, nem ugyanaz a kettő.
A legfrissebb verzió (VLC és függőségei) nincs benne az Ubuntu-ban, csak a videolan.org-on. De nem a frissesség számít (nem igazán teszik bele a Linux-okba a legeslegfrissebb alkalmazás csomagokat), hanem a fájltípus társítás.
A 2.0.0.5 -ös használatának szerintem sincs - részemről nem ismert a - biztonsági kockázata, ez a Mozilla-ék véleménye (a figyelmeztetés jó, hogy van - a legújabbat nézi), de a disztribúció (Ubuntu) készítői is vizsgálják, ha lenne valami, azt valószínűleg észrevennék. Debian alatt például nem adták ki tárolóba az Iceweasel egyik változatát, mert biztonsági kockázatot hordozott, de aztán egy nap alatt a Mozilla javított, majd a Debian is rendelkezésre bocsátotta (telepíthető lett).
Az egyik Add-On éppen ezt teszi, lehetőséget nyújt, hogy társítsd a VLC Player-t a Flash videók lejátszásához. Máshogy is meg lehet oldani; .desktop fájl szerkesztés és MIME konfigos beállítás, ez egy érdekes kérdés. Amit én linkeltem, az egyszerű. Három Add-On, ha nem jön be az egyik, akkor eltávolítod és nem hagy nyomot.