Szevasztok!
A gépem hardveres parameéterei nem biztos, hogy "most" fontosak, de hátha :
alaplap_Arshrock P4V88
processzor_Intel P4 3.0 Ghz
Winyó1_Hitachi 160GB HDD
Winyó2_Egy 110 GB Sata-s nem tudom a pontos adatokat
DVD_NEC DVD-RW
Videokártya_ATI RADEON 9250 128MB TV
Memory_512MB DDR 400Mhz * 3 =1.5 Gb
Esettanulmány:
Ezen a héten kezdtem el a Linux kernel alapú Os - ekkel foglalkozni, és mint kezdőnek az Ubuntut disztrót ajánlották.
A hét elején még 7.10 volt(a teríték) - és azt próbáltam feltenni. annyira foglalkoztatott az, hogy most majd mi lesz, hogy észre sem vettem, a visszaszámlálót a honlapon - már hogy csütörtökön lesz az új kiadás :)
A lényeg az, hogy a 7.10 - nél volt valami hibaüzim telepítés közben, ezért elkezdtem fórumozni, amikor kinyílt végre a csipám, és megláttam, hogy még két nap és lesz újabb és jobb. - hurrá!
"kivártam" csüt.-ig, megcsináltam a telep. cd-t - és semmi. ott is az volta a probléma ami most is. mindjárt ki is fejtem...
Szóval miután a a kernelt betöltötte, és elkezdte installálni az Ubuntu-t, egyszercsak kikapcsolta monitorom(?), és semmi sehol sehova tovább. Pánik fórumok, megoldások semmi...
Aztán arra gondoltam, hogy lehet, hogy az volt a baj, hogy az előző verzió telepítése kb 80 % -ban sikerült - és gondoltam hátha maradt valami töredékes - miért ne - ami akadályozza az új verziót- ezért Win Pe -vel újraformázta ext3 -ra a partíciót, és elölről kezdtem az egészet.
A 7.10 - végre felment (új inst. cd - a cd vizsgálata ) - innen kezdtem el frissítgetni mindent. Ürültem, hogy végre látom a gépemet valamit csinálni egyáltalán. És lehet, hogy itt követtem el az első hibát, mert ahelyett, hogy egyből a 8.04 -et frissítettem volna - még gyorsan letöltöttem a 7 es verz. fennmaradó bizt. frissítéseit stb. - és utána kezdtem az újba. miután végzett , kiírt valami olyasmit, hogy a frissítés olyan régebbi elemek törlésével jár, ami adatvesztést okozhat - (asszem) - de mivel én még semmit nem csináltam ezen Os alatt, k.mindegy volt - úgyhogy ok!
És rákérdezett, hogy újraindítja a gépet? - naná -
na azóta nézem a szép fekete képernyőt. egyszerűen nem értem. ugyanazt csinálja, mint az első telepítésnél. miután betölt, hallom a monitor kattanását és kikapcs. ha manuálisan visszakapcsolom semmi. de hallom a bejelentkező zenét. és már azt is kipróbáltam, hogy vakon begépelem a felhasználó nevet meg a jelszót. és hoppá - az is megy . szóval egyszerűen csak nincs megjelenítés(?). vagy megvakultam :( - k.idegesítő, és nagyon megköszönném, ha valaki segítene.
A monitor "márkája" GVC :( - egyit láttam kívülről :D - ha nagyon muszáj azon a win Pe -s boot dvd-n van Everest,ha pontosabb adatok kellenek a megoldáshoz.
Hihetetlennek tarom,hogy a rendszerrel van a baj, És linuxos - illetve - Ubuntu-s szeretnék lenni - és nem feladni a legelején...