Sziasztok!
Segítségre van szükségem. Most álltam át win7-ről Ubuntura. Első Linux rendszerem, még tanulom. Sokkal jobb mint a win, nagyon tetszik, gyors, minden olyan simán megy rajta. Csak éppen a telefonom egy Lumia windows phone-al. Az Ubuntu nem mutatja a mappáit, nem látom a képeimet, videóimat, zenéket. Ezért feltettem Virtualboxra a win7-et. Nagy nehezen sikerült mindent beállítgatnom, és végül működött is minden, csatlakoztattam az USB-t is, ment a Zune is rajta. Csakhogy nem tudtam sehogy megosztani a fájlokat a gazdagép és a virtuális között. Elkezdtem ezért feltölteni a fájlokat a onedrive-ba a virtuális gépről, hogy majd onnan letöltöm az ubuntura, de nagyon lassú a net a virtuális gépen, 2-3 óra hossza alatt nem ment fel egy giga adat. Szóval csak elkezdtem utána olvasni, hogy lehetne mégis a megosztást beállítani, ekkor láttam itt egy leírásban, hogy az eszközökből futtatni kell az integrációs szolgáltatások telepítése menüpontot. Meg is tettem, elindítottam, és a virtuális win ezzel meg is adta magát. Kilépett, és nem indul el azóta, hanem ezt írj ki, ha megpróbálom elindítani:
virtuális gép munkamenetének megnyitása sikertelen: win.
"Could not open the medium '/home/eva/VirtualBox VMs/win/win.vhd'.
VD: error VERR_FILE_NOT_FOUND opening image file '/home/eva/VirtualBox VMs/win/win.vhd' (VERR_FILE_NOT_FOUND)."
Tudtok vmi megoldást erre? Ha lehet nem törölném és tenném újra az egész win gépet. Órákon keresztül rendezgettem a fájlokat a one drive mappába, nem szívesen kezdeném újra :(
Köszönöm előre is!