Sziasztok!
Újabb problémával kerültem szembe.
Feltelepítettem a Kubuntu fent említett verzióját a másik mellé. Gondoltam, hogy mivel mindkettő ext4 így nem lesz gond az olvasással meg ilyesmi...
Persze van (különben nem írnék) szóval arra gondolván, hogy majd később a 14-es látja a fájlokat, esetleg tudom majd menteni (kiírni, törölni, stb) őket ha szükséges lesz, ezért a 14-es verza megkapta használatra az összes szabad vinchester helyet. Szerintem itt lehet a gond.
Kubuntu alól látom, hogy vannak mappák, de nem tudom a fájlokat megnyitni.
Ha a 13-al jelentkezem be akkor pedig a kevés memória miatt nem indul el semmilyen progi sem (pontosabban elindul, de be is szürkül a kép, és megáll a tudomány), még törölni sem tudok, hogy esetleg szabaduljon hely.
Mc-t (upgrade-t, stb) nem enged letölteni terminálból (bejelentkezési ablaknál ctrl+Alt+F2)-vel, nem elérhető a tároló hibaüzenettel.
13-ban vendégként be tudok jelentkezni,de ott meg nem tudok semmit sem csinálni, mert nem a vendég a fájlok tulajdonosa. Azt pedig nem tudom miként lehetene a rendszergazdán kívüli felhasználó számára is elérhetővé tenni ebben a helyzetben.
Előre is köszönöm a válaszokat!