A magam részéről pontot tennék az LXLE disztróra váltásának gondolatára.
Miután teszteltem a gépen a Windows 10-et is, kiderült, hogy az LXLE alatt előforduló bugokat valószínűleg nem hardverhiba okozza/okozta, mivel azok a Windows 10-en egyáltalán nem lépnek fel.
Ahogy korábban a Windows 8.1 alatt sem fordultak elő.
A mai nap folyamán két Lucky Luke epizódot is végignéztem DVD-ről, valamint YouTube-on is megnéztem pár videót és egyik alatt sem fordult elő se a hangbeakadásos-képlefagyós bug, se semmi más.
Így arra a döntésre jutottam, hogy megmaradok a jól bevált Ubuntu és a Linux Mint disztribúcióknál...
Mikor melyiket rakom fel/használom... Az az igazság, hogy e kettő közül nem tudok dönteni, de talán egy picit a Mint felé hajlok...
Majd meglátjuk, hogy a következő kiadásoknál mi lesz.
Kár az LXLE miatt. Nagyon jó kis disztró le(het)ne...
Csak, hogy egy kicsit feldobjam a bejegyzés végét:
A kiszolgáló megbotlott (Windows 10 Áruház). :D
Egyébként ez már nem ide tartozik, de a jelenlegi Windows design-t szerintem nagyon elrontották.
Ez a végtelen lecsupaszítás, leegyszerűsítés már nagyon túlzás, szerintem. A Windows 8.1 még úgy-ahogy elment, de ez már inkább csúnya.
Persze ízlés kérdése. A lomtár ikon kifejezetten a Windows 95/98-ban megismertre hajaz.
Tényleg visszatérünk a gyökerekhez? Tényleg körbeértünk?
Mondom ezt úgy, hogy a DOS 6.22 és a Windows 3.11 volt az első operációs rendszer/ablakkezelő, amit használtam. Amiket egyébként nagyon szerettem/szeretek (ezeken nőttem fel) és a mai napig nagyon tetszik - és szerintem fog is, amíg számítógépet használok, mert nagy örömmel gondolok vissza rájuk, sok szép emlék fűz ezen szoftverekhez.
A sok remek játék és élmény mellett ezeken tanultam meg a számítógép-kezelés alapjait, beleértve az elején a billentyűzet használatát is, majd a gyors és "vakon" gépelést is.
Mindegy, nem húzom tovább, csak gondoltam megjegyzem, hogy nagyon nem tetszik az a design vonal, ami mentén a Windows jelenleg halad (ugyanakkor eszembe juttatja az első Windows-okat, ami által nosztalgikus emlékek törnek felszínre), ettől függetlenül persze elismerem, hogy más téren (előrefelé) fejlődik.
Ha sok hozzám hasonló ízlésű ember van design terén, az megdobhatja majd a Linux részesedését a közeljövőben.
Így lehet számítani sok új felhasználóra.
(Gondolom ezen bejegyzés olvasása közben belőletek is törtek elő nosztalgikus emlékek.) (Legalábbis a felhasználók többségében.)
(Szóval ha vannak ilyenek, akkor nyugodtan írjátok le hozzászólásban, nagyon szeretem olvasni a nosztalgikus hangulattal átitatott írásokat, főleg az olyanokat, amik az otthoni számítógép hajnaláról/hőskoráról szólnak...)