Sziasztok!
Gondoltam írok egy rövid ismertetőt arról, hogy győzőtt meg engem az Ubuntu, hogy kell nekem :)
A történet már rég kezdődött, mikor elkezdtem érdeklődni más op rendszerek után. Akkor találkoztam az Ubi 9.04-el. Hát kölyök fejemmel sikerült úgy betojnom az új rendszertől, hogy évekig felé sem néztem. A különböző fájlrendszer, a másféle fájlkezelés elijesztett akkoriban. Eltelt pár év, és 2014-ben már komolyan fontolóra vettem a váltást, addigra azt hittem már sokat tudok a Linuxról. Így felkerült a 14.04. Használgattam, de mihelyst problémába botlottam, azonnal hátráltam, hogy Windows alatt ilyen nincs ( később beláttam, hogy de van, csak máshogy hívják, legyen szó bármilyen gondról) . Aztán talán tavaly kezdtem el erősen érdeklődni a Linux után. Sok disztrót kipróbáltam, a teljesség igénye nélkül: Mint, Mageia, Zorin, Suse, Deepin, Makulu, UHU. De folyton visszatértem Ubihoz talán a Unity felület miatt. Most pár hónapja már komolyan foglalkozom a Linux működésével, dual bootot használok, de általában Ubuntu fut, a Win 10 vagy 2 hete el sem volt indítva. A lényeg, hogy kezdetekben nagyon sok gondom akadt, de hála az itteni közösségnek, nagyon sokat tanultam! A mai napig egy kezdő felhasználó vagyok, de továbbra is lelkes, és büszke, hogy Ubuntus lehetek! Szeretném megragadni az alkalmat, és köszönetet mondani minden tagnak, aki segített a kérdéseimnél, vagy segíteni próbált, bármilyen gyökér is voltam a kérdés feltevésénél, és remélem, hogy a jövőben is számíthatok a segítségetekre, ha elakadnék!
Továbbra is lelkes Ubuntus: Imre