Sziasztok!
Rendszeresen belefutok olyan hibába hogy be kellene zárni / menteni / megtekinteni egy távoli gép asztalán valamit amin nincs VNC telepítve.
A problémám hogy még SSH -n feltelepítem de elindítani ugye nem lehet. (nem-találja xsessiont ...) ha ssh -X indítok el egy terminált és abban indítom el akkor meg a helyi gépnek az xsession-át veszi alapul nem a távoli gépét.
De a távoli bejelentkezett user által futtatott xsession nevében egyáltalán nem lehet futtatni semmit (tehát úgy mintha a bejelentkezett user klikkelve valamit az asztalon, ő írna be valamit terminálba...)
Lényegében egy alkalmazást kéne elindítani a távoli gépen, úgy hogy az megjelenjen a bejelentkezett user xsession-án (az asztalon...)
Innen már vagy írok egy pár soros programot, vagy pl vlc-vel is át lehet hozni a képet (vagy terminálban elindítani a vnc servert...
Jelen példában egy megnyitott Blender-t kellene bezárni (és előtte menteni!) de olyan sokszor belefutok ebbe (még úgyis hogy minden kezeim közé kerülő grafikus gépre telepítem) hogy gondoltam most már megpróbálok utána járni a dolognak.
Van valakinek valamilyen megoldási javaslata, titkos formulája ilyen esetre?
Köszönettel: Novarobot.