2 hetes Linux felhasználó vagyok.
Először kipróbáltam az UBUNTU 8.04-et, majd letöröltem és az UHU 2.1-t telepítettem.
Rövid tesztelés után újra telepítettem az UBUNTU 8.04-et, azóta azzal kísérletezem (egy tartalék HDD-n), ahogy az időm lehetővé teszi.
Az eredeti HDD-n ott van a teljesen működő Windows XP installációm, és ha fontos munkám akad, vagy valamit még nem tudok megoldani a Linux alatt, akkor egy pár perces vinyó csere művelet után használom a "járt utat". Windows alatt haladó felhasználónak számítottam, de a Linux-szal kapcsolatban gyakorlatilag semmi tapasztalatom nem volt.
A hardver úgy tűnik, hogy az egyik legkeményebb hardver egy kezdőnek, mint nekem:
ASUS A6R sorozatú laptop A6B00R
A legtöbb hardver (beleértve a WIFI-t is) gond nélkül telepítettem, illetve az UBUNTU tette a dolgát.
Átnéztem a fórumokat, használtam a Google-t és a laptop tipikus hangproblémáját is megoldottam, de csak részlegesen.
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=365342 -ben ephraim megoldása meghozta a hangot. Viszont egyértelműen kiderült, hogy az ALSA mixerben nem egy bug van. A bemeneti csatornákat nem sikerült felélesztenem, így nem tudok telefonálni a SkyPe-n, az én hangom nem hallatszik, csak a bejövő hívás hangja, valamint nem tudok hangot rögzíteni.
Talált-e bárki valamilyen megoldást erre az ALSA Mixer problémára?
A hang eszköz adatai:
00:14.5 Multimedia audio controller: ATI Technologies Inc IXP SB400 AC'97 Audio Controller (rev 02)
Subsystem: ASUSTeK Computer Inc. Unknown device 1183
Flags: bus master, 66MHz, slow devsel, latency 64, IRQ 17
Memory at febfcc00 (32-bit, non-prefetchable) [size=256]
Capabilities:
00:14.6 Modem: ATI Technologies Inc SB400 AC'97 Modem Controller (rev 02) (prog-if 00 [Generic])
Subsystem: ASUSTeK Computer Inc. Unknown device 1186
Flags: bus master, 66MHz, slow devsel, latency 64, IRQ 17
Memory at febfc800 (32-bit, non-prefetchable) [size=256]
Capabilities: