Sziasztok!
Lenne egy olyan gondom, hogy kb. 1,5 eve ugyanazt a 6.06-os Dapper linuxot hasznaltam, azonban gondoltam most felfrissiten Internetrol 8.04-es Hardyra!
Igen am, de kifogytam disztro frissites kozben a helybol (/, rendszerhely), ennek annak idejen 5gigabyte-t hagytam jova, ami mara kevesnek bizonyult.
Ugy gondoltam ehhez a rendszerparticiohoz csatolnek egy 5-10 gigabyte ures particiot, es utana ujra kezdenem internetrol a frissitest 8.04-re.
Ehhez a 8.04-es Live cd gparteddel particionalojat hasznalnam fel, valameirt nem latok olyan opciot hogy particiok egyesitese. Egy-ket ismerosomtol hallottam mar azt is, hogy olyan particiokat nem lehet egyesiteni amin mar adat van.
Na most ebben az esetben megkerdojeleznem az informatika fejlettseget 2008-ban, hogy ilyen alapszituacioban, hogy kifogy az ember a merevlemez teruletbol, nem tudna 2008-ban hozzacsatolni x gigabyte-nyi ures teruletet?
kicsit rohelyes lenne, szerintem csak meg tudjuk valahogyan oldani, ha okoskodunk :o) (az onbizalom beszel belolem)
Szoval az a helyzet hogy annak idejen vettem egy 250 gigabyte-s winchestert, amibol 5gigabyte-t particionaltam rendszerparticionak, 500megabyte-t ugye swappnak, a maradek /home particionak az egeszet (kb. 245gb).
Mara ezen az utobbi particion 80gigabyte foglalt, tehat eppenseggel ebbol tudnek "lecsippenteni" 10-15 gigabyte ures helyet, amit aztan csatolhatnek a rendszerparticiohoz, ujrakezdve a disztro frissiteset. (ez az elméletem).
Kérem valaki segítsen a gyakorlatban, hogy lehet particiokat egyesiteni :o)
Ui. : Koszi Linuxerek :))