• Szerkesztve

(Ubuntu PRO)
Feltűnt, hogy a TB 115.18 kiadásában szokatlanul nagy méretűek a betűk a fejlécben (Tárgy, Feladó, Dátum, Címzett)
Ezzel szemben a bejövő leveleknél a szövegek meg kis méretűek. Mindkét eset a nyomtatásnál lett feltűnő.
Ezek után a kérdésem az, hogy hol lehet ezeket beállítani, eddig nem találtam rá a beállításokban...

warp Ha mellékelsz egy képernyőképet, akkor lehet, hogy tudok segíteni.

• Szerkesztve

Valószínűleg a betű választással lesz a gond; az egész az új verzió telepítése után kezdődött.
    Nem emlékszem már, hogy a régi TB milyen betűket használt?... 🙁

A 115-ösben ez nem tudom hogy működött, nálam most 128.8.0 van. Alapértelmezés szerint a fix szélességű betűk mérete 12 volt, beállítottam 14-esre, nekem ez megfelelő ezen a 27"-os monitoron. De kipróbáltam nagyobbra állítva, minden megfelelően jelent meg (újraindítás után, ahogy nézem az kell neki).

• warp válaszolt erre.
      • Szerkesztve

meskobalazs

Köszönöm a választ.
      A 128.8.0 hol szerezhető be és hogyan telepíthető?

A snap tárolóban 128.8.1esr verzió érhető el...?

meskobalazs

Sajnos a .tar.xz kiterjesztéssel úgy tűnik nem tudok mit kezdeni... 😅
        A flatpaknál az adott oldalról telepíthető a TB?

Sima tömörített fájl, csak a szokásos gzip helyett xz-vel készült. Benne pedig bináris van, simán futtatható.

Flatpak esetén így kell telepíteni (az első két sor lehet, hogy már felesleges):

sudo apt install flatpak
        flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://dl.flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo
        flatpak install flathub org.mozilla.Thunderbird
        • warp válaszolt erre.

meskobalazs

Így van az, ha valamit nagyon régen használ a kevésbé kiművelt(?) user és nem találja azt a mnüpontot, ahol gond megszüntethető... 🙁
          Az új TB telepítése után jönnek az új kérdések is. Most például az első több (4) oldalas levélnél az tűnt fel, hogy nincs fejléc se, oldalszámozás se a kinyomtatott levélen!